ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Συλλήψεις δύο ατόμων σε εστιατόριο - Τους "κάρφωσε" πρόσωπο που τους αναγνώρισε- Τους έψαχνε μήνες η Αστυνομία

ΛΑΡΝΑΚΑ: Συλλήψεις δύο ατόμων σε εστιατόριο - Τους "κάρφωσε" πρόσωπο που τους αναγνώρισε- Τους έψαχνε μήνες η Αστυνομία

Δύο πρόσωπα, ηλικίας 30 και 27 ετών, συνέλαβε την Παρασκευή 28/7 η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και πλαστοπροσωπίας.

Η υπόθεση διερευνάται τους τελευταίους δύο μήνες, από το ΤΑΕ Λάρνακας, μετά από σχετική καταγγελία από λειτουργό εμπορικής τράπεζας, που έγινε στην Αστυνομία, στις 25 Μαΐου 2017. Σύμφωνα με την καταγγελία, άνδρας μετέβη σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, σε υποκατάστημα της τράπεζας, στη Λάρνακα, για άνοιγμα λογαριασμού, παρουσιάζοντας κάθε φορά πολιτική ταυτότητα ή διαβατήριο, με στοιχεία άλλων προσώπων και φωτογραφία του ιδίου. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα σχετικού ελέγχου που διενήργησε η τράπεζα, στους εν λόγω λογαριασμούς, μόλις αυτοί πιστώνονταν, κυρίως με εμβάσματα από το εξωτερικό, γινόταν άμεσα ανάληψη των χρημάτων και έκλειναν οι λογαριασμοί. Επίσης, στις 16 Μαΐου 2017, άνδρας μετέβη σε άλλο υποκατάστημα της τράπεζας, ζητώντας να ανοίξει συγκεκριμένου είδους λογαριασμό, παραδίδοντας αντίγραφο διαβατηρίου. Από την τράπεζα του ζητήθηκε να προσκομίσει κατάσταση λογαριασμού που διατηρεί σε άλλο τραπεζικό οργανισμό, πράγμα το οποίο έπραξε. Ωστόσο, από έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός δεν υπάρχει. Μετά την καταγγελία στην Αστυνομία, διενεργήθηκε μέσω EUROPOL, έλεγχος των στοιχείων που αναγράφονταν στις ταυτότητες και τα διαβατήρια που παρουσιάστηκαν στην τράπεζα. Όπως διαπιστώθηκε όλα είναι πλαστά. Την Παρασκευή 28/7, γύρω στις 8μ.μ., υπάλληλος της τράπεζας, είδε σε εστιατόριο στη Λάρνακα και αναγνώρισε δύο πρόσωπα, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία, μέλη της οποίας μετέβησαν στη σκηνή, όπου εντόπισαν τα πιο πάνω πρόσωπα. Εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top