ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιλλήκας-Μαλάς - Διαφορές στο Κυπριακό συγκλίσεις στα κοινωνικο-οικονομικά

Λιλλήκας-Μαλάς - Διαφορές στο Κυπριακό συγκλίσεις στα κοινωνικο-οικονομικά

Τις μεγάλες τους διαφορές στο Κυπριακό και τις συγκλίσεις που έχουν στα κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα επιβεβαίωσαν σε συνάντηση που είχαν το απόγευμα στα γραφεία της Συμμαχίας Πολιτών, ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Λιλλήκας και ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Τα δεδομένα και όλο το περιεχόμενο της σημερινής συνάντησης, είπε ο κ. Λιλλήκας σε δηλώσεις του ύστερα από την συνάντηση, θα το μεταφέρουμε στην Γραμματεία, στην αυριανή της σύνοδο αλλά και στη συνεδρία της διευρυμένης Ανωτάτης Συγκλήτου, έτσι ώστε όλα τα μέλη του Σώματος να είναι ενήμερα προτού πάρουν την τελική απόφαση που θα τηρήσει η Συμμαχία Πολιτών.

"Θα μεταφέρουμε όπως είναι λογικό το περιεχόμενο και το όποιο αποτέλεσμα και της αυριανής συνάντησης που μας ζητήθηκε από τον κ. Αναστασιάδη. Κι έτσι αύριο το βράδυ πιστεύω ότι η Ανώτατη Σύγκλητος θα πάρει την απόφαση, την οποία θα ανακοινώσει ως και το σκεπτικό της απόφασης της στον κυπριακό λαό", πρόσθεσε.

Ο κ. Μαλάς στις δικές του δηλώσεις ανέφερε ότι αυτή η συνάντηση γίνεται στα πλαίσια της αμοιβαίας συναντίληψης ότι οι πολίτες την περασμένη Κυριακή έδωσαν ένα ισχυρό μήνυμα ότι η χώρα μας πρέπει να αλλάξει πορεία κυρίως σε θέματα κοινωνικο-οικονομικά.

"Διατηρούμε τις πολύ σημαντικές διαφορές μας όσον αφορά το Κυπριακό κι αυτή η συνάντηση δεν σκόπευε να αποκρύψει αυτές τις διαφορές. Οι πολίτες θέλουν να έχουν ενώπιον τους πολιτικούς, οι οποίοι να είναι αξιόπιστοι στις θέσεις τους και πριν τον πρώτο γύρο και βεβαίως μετά τον πρώτο γύρο", σημείωσε.

Η λαϊκή εντολή, το μήνυμα που δόθηκε από την κοινωνία, συνέχισε, είναι ότι μπορούμε να συζητήσουμε άλλα θέματα που αφορούν την εσωτερική διακυβέρνηση, θέματα που αφορούν τη διαχείριση των τεραστίων προβλημάτων που μας έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση, ο κοινωνικός χάρτης της χώρας μας αλλάζει και αλλάζει προς το χειρότερο. και σε αυτό νομίζω συμφωνούμε, άλλωστε ήταν και η θέση των δύο μας πριν από τις εκλογές.

"Εχω εξηγήσει στον κ. Λιλλήκα ότι αν εκλεγούμε θα δημιουργήσουμε μια Κυβέρνηση ευρύτερης κοινωνικο-πολιτικής αποδοχής αποτελούμενη από άτομα από όλο το κοινωνικό φάσμα και πολιτικών της χώρας μας και μέσα από αυτό το πλαίσιο και την προσέγγιση είμαι σίγουρος ότι στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, τα οποία θα διαχειριζόμαστε σε επίπεδο Κοινοβουλίου θα υπάρχει η διάθεση, στήριξη αυτού του έργου", πρόσθεσε.

Από την άλλη, όσον αφορά τη διαχείριση του εθνικού προβλήματος, είπε ο κ. Μαλάς, "θέλω να διαβεβαιώσω όλες τις πολιτικές δυνάμεις ότι θα λειτουργήσω με γνώμονα το συμφέρον της χώρας μας, με συναίνεση, με σύνθεση απόψεων και θα είμαι ο τελευταίος που θα θέλω να φέρω ενώπιον του κυπριακού λαού μια λύση, η οποία να μην γίνει αποδεκτή από τον κυπριακό λαό, γιατί αυτό θα σημαίνει το τέλος της προσπάθειας επίλυσης του Κυπριακού".

Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα, ανέφερε, οι διαφορές είναι σαφείς και διακριτές όσον αφορά το Κυπριακό. "Πιστεύω όμως ότι υπάρχει πεδίο συγκλίσεων με την ανάληψη της εξουσίας να συνεργαστούμε έτσι το κυβερνητικό έργο να υποβοηθείται εντός του Κοινοβουλίου, και νομίζω αυτό μας εκφράζει όλους", συμπλήρωσε.

Ο κ. Λιλλήκας ευχαρίστησε τον κ. Μαλά που τους προσκάλεσε σε αυτή τη συνάντηση, την οποία και αποδέχτηκαν.

Οπως έλεγα και προεκλογικά, σημείωσε, είναι αλαζονεία να απορρίπτεις οποιαδήποτε συνάντηση και οποιονδήποτε διάλογο - μέσα από τον διάλογο μόνο θετικά μπορεί να προκύψουν και ο διάλογος ποτέ δεν κάνει κακό.

"Είναι γνωστό και διαπιστώθηκε και στην συνάντηση ότι έχουμε μεγάλες διαφορές και διαφωνίες όσον αφορά το Κυπριακό. Δεν έχουμε την αλαζονεία να θέλουμε εμείς να επιβάλλουμε την θέση μας πάνω στον κ. Μαλά, ο οποίος κέρδισε στον πρώτο γύρο, την παρουσία του στον δεύτερο γύρο για την προεδρία της Δημοκρατίας. Ομως διαπιστώσαμε τις σοβαρές και μεγάλες μας διαφορές στο Κυπριακό. Στα κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα όπως ήταν αναμενόμενο έχουμε πολύ περισσότερες συγκλίσεις, τις οποίες κι εκεί διαπιστώσαμε ως γενική αρχή", συμπλήρωσε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top