ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

Η ανακοίνωση της απόσυρσης του χάρτη για το εδαφικό από την τουρκοκυπριακή πλευρά, και οι διεργασίες των κομμάτων ενόψει του β’ γύρου των εκλογών, όπως και ο απόηχος του ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων προέδρων, είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα του Τύπου την Παρασκευή 2/2.

Αλλα θέματα που δημοσιεύονται στα πρωτοσέλιδα είναι επίσης το διατροφικό σκάνδαλο με βοδινό κρέας από τη Βρετανία, η ολοκλήρωση της πειθαρχικής στην υπόθεση Ε. Λϊζίδου, τα επιτόκια κ.ά.
 
Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Το debate που έκαψε τον Μαλά» και γράφει ότι πρώτο θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν το ipad του κ. Μαλά και οι οδηγίες, όπως γράφει, που έπαιρνε από το ΑΚΕΛ. Γράφει επίσης ότι υπέρ της υποψηφιότητας του Προέδρου Αναστασιάδη τάσσονται κοινωνικά σύνολα και επώνυμοι. Σε άλλο θέμα αναφέρει δήλωση του Υπουργείου Ενέργειας ότι ουδέποτε υπήρξε πρόταση από το Ισραήλ για διοχέτευση του αερίου σε τερματικό υγροποίησης στην Κύπρο.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Εδώ και δύο μήνες δεν υπάρχει χάρτης» και γράφει ότι η τηλεμαχία των δύο υποψηφίων και τα όσα διαδραματίστηκαν για το Κυπριακό στην Ελβετία είχε ως αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί ότι δεν υπάρχει πλέον στο τραπέζι η πρόταση που κατέθεσε η τ/κ πλευρά για το εδαφικό. Γράφει επίσης ότι η ΕΔΕΚ αποφάσισε ομόφωνα ‘μαύρο’ και στους δύο υποψηφίους, καταψηφίζει και τους δύο η Αλληλεγγύη, ενώ κατά βούληση αποφάσισαν οι Οικολόγοι. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ολοκληρώθηκε η πειθαρχική έρευνα στην υπόθεση της εισαγγελέως Ελένης Λοϊζίδου.
 
«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Ανω-κάτω με εμπλοκή Ακιντζί» και γράφει ότι ο τελευταίος απέσυρε τον χάρτη τον Δεκέμβρη και το ανακοίνωσε τρία 24ωρα πριν από τις προεδρικές εκλογές.  Αλλού αναφέρεται σε πολωτικό σκηνικό στην αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές και για κινητοποίηση άνευ προηγουμένου των επιτελείων των δύο υποψηφίων. Σε άλλο θέμα γράφει για διατροφικό σκάνδαλο με βοδινό κρέας από τη Βρετανία, το οποίο κρίνεται μη ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση και διατίθετο και στην Κύπρο.
 
Η «Χαραυγή» με τίτλο «Αναξιόπιστος κατά συρροήν ο Αναστασιάδης» γράφει ότι πολιτικά αναξιόπιστος και μάλιστα κατά συρροή αναδείχθηκε το τελευταίο 24ωρο ο απερχόμενος Πρόεδρος Νίκος Αναστσασιάδης ο οποίος απέκρυψε την απόσυρση από την τ/κ πλευρά του χάρτη για το εδαφικό. Γράφει αλλού ότι ο Σταύρος Μαλάς εμμένει στη θέση ότι η ισραηλινή πλευρά πρότεινε την εξαγωγή φυσικού αερίου μέσω Κύπρου. Αλλού αναφέρει ότι η Κύπρος βρίσκεται στην 5η θέση με τα πιο ψηλά επιτόκια ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης.
 
Η αγγλόγλωση “Cyprus Mail” με τίτλο «Φωτιές άναψαν λόγω της επιστροφής του χάρτη» και γράφει ότι η ε/κ πλευρά επέκρινε τον Μουσταφά Ακιντζί για προσπάθειες παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές. Προβάλλει επίσης τις διεργασίες των κομμάτων ενόψει του δεύτερου γύρου την Κυριακή. Γράφει επίσης ότι  ο δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ έκλεισε παραγγελίες για την πώληση 20 χιλιάδων φλόγιστρων που κοστίζουν 500 δολάρια το ένα.
 
Η «Γνώμη» κάτω από τον τίτλο «Η ψήφος μας στο Σταύρο Μαλά» γράφει ότι "επιλέγουμε το αύριο, το νέο και το ελπιδοφόρο και ότι ο απερχόμενος Νίκος Αναστασιάδης δηλώνει ότι θα συνεχίσει την ίδια οικονομική πολιτική που οδήγησε σε μισθούς πείνας. Αλλού γράφει ότι τα παιδιά Ευρωπαίας πολίτη, με άδεια παραμονής στην Κύπρο, απευλαύνονται από την Κύπρο. Γράφει αλλού ότι δύο ντέρμπι «φωνάζουν» ότι ήταν στημένα.
 
Ο «Αντίλογος» υπό τον τίτλο «Ενώπιος ενωπίω με ανοίγματα στον λαό» γράφει ότι δύο εικοσιτετράωρα απομένουν για την ώρα της κρίσης και της αλήθειας με τον Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη ρεβάνς των προεδρικών εκλογών του 2013. Αλλού αναφέρει ότι την είσοδο της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στην χρηματοδότηση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία σηματοδότησε το 2017. Γράφει επίσης ότι στην RCB το βραβείο Τράπεζα της Χρονιάς για την Κύπρο.
 
«Το Κυπριακό Ποντίκι» με τίτλο «Ενδιάμεσο ‘Όχι’ σε Αναστασιάδη – Μαλά» γράφει ότι ΄διώχνουν τους δούρειους ίππους από το ΔΗΚΟ». Αναφέρει επίσης ότι Μουσταφά Ακιντζί αποσύρει τον χάρτη για το εδαφικό. Επίσης αναφέρεται στο «γιατί έχασε ο Νικόλας Παπαδόπουλος».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top