ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρτυρία για τον Κύπριο που έγινε μέλος του ISIS – «Άρχισε να αλλάζει όταν ερωτεύτηκε…»-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μαρτυρία για τον Κύπριο που έγινε μέλος του ISIS – «Άρχισε να αλλάζει όταν ερωτεύτηκε…»-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έπεσαν από τα σύννεφα όσοι γνώριζαν τον Άλεξ Κότι, που συνελήφθη πρόσφατα κι αποκάλυψε πως ήταν στην σκληροπυρηνική ομάδα του «Τζιχάντι Τζον» (The Beatles, σαν το ιστορικό βρετανικό συγκρότημα), που σκότωνε και βασάνιζε μέχρι θανάτου αιχμαλώτους.

Αρκεί να σημειώσουμε πως σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλούνται διεθνή Μ.Μ.Ε., ο Κότι ήταν μέλος ανθρωπιστικής βοήθειας πριν εξελιχθεί σε αρχιβασανιστή του ISIS.

Παρουσιάζουμε αυτούσια τα όσα σημειώνονται στην ιστοσελίδα ibtimes.co.uk:

«Ο Κότι που είναι Γκανέζος και Ελληνοκύπριος, μεγάλωσε στο Notting Hill και περιγράφεται απ΄ όσους των γνώριζαν ως χαμηλών τόμων. Η οικογένειά του και ο μεγαλύτερος του αδελφός Πάμπλο, ήταν επίσης πολύ συμπαθείς από τους ντόπιους.

‘Τους έβλεπα συχνά όταν ήταν έφηβοι. Έπαιζαν ποδόσφαιρο μαζί ή σύχναζαν έξω από το διαμέρισμα της μητέρας τους’ είπε στην Telegraph η 78χρονη Τζόις Ο’Κόνελ.

‘Εμφανίζονταν ως καλομεγαλωμένοι νεαροί. Συχνά τους έβλεπα με κοστούμι. Η μητέρα τους, Χριστίνα, ήταν πάντα πολύ ευγενική, αξιαγάπητη γυναίκα’.

Ωστόσο, άνθρωποι που τον γνώριζαν πρόσεξαν μια αλλαγή στον χαρακτήρα του Κότι όταν αυτός ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε μια νεαρή γύρω στα 20 του – κάνοντας αργότερα δυο παιδιά μαζί της. Άλλαξε θρήσκευμα για να την παντρευτεί και άρχισε να πηγαίνει στο μουσουλμανικό τέμενος Al Manaar όπου τα άλλα μέλη των Beetles (ο «Τζιχάντι Τζον» και οι άλλοι δυο που ήταν στην ομάδα του) επίσης προσεύχονταν.

Αφήνοντας την γυναίκα και τα παιδιά του πίσω, ο Κότι ταξίδεψε για την λωρίδα της Γάζας ως μέλος ανθρωπιστικής αποστολής το 2009. Ένας σύντροφός του είπε στο Buzzfeed News ότι άλλαξε για πάντα σε εκείνο το ταξίδι. Αντί να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Κότι κατευθύνθηκε για την Συρία ή το Ιράκ όπου εκπαιδεύτηκε με τον ISIS πριν ενωθεί με τους υπόλοιπους.

Ο Κότι, έγινε γνωστός για την προθυμία του να βασανίζει και γρήγορα ανελίχθη στις τάξεις του ISIS. Κέρδισε την φήμη του πιο σκληρού από τους Beatles (σ.σ. έτσι χαρακτηζίρονται στην Αγγλία οι τέσσερις πιο σκληροί τζιχαντιστές που κατάγονται από το Ηνωμένο Βασίλειο) και πιστεύεται πως είναι υπεύθυνος για τη διεύθυνση πολλών εκτελέσεων που διαπράχθηκαν σε ζωντανή μετάδοση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top