ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: «Προειδοποιούσαμε για τους κινδύνους στο Κυπριακό»

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: «Προειδοποιούσαμε για τους κινδύνους στο Κυπριακό»

Ο Γ.Γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού δήλωσε ότι δεν αποτελεί επιδίωξη του ΑΚΕΛ να βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή με οποιοδήποτε άλλο για το Κυπριακό.

Υποχρεώνονται, ανέφερε σε δηλώσεις στην Πάφο, να απαντούν σε «αστήρικτες και απαράδεκτες» κατηγορίες και εξήγησε ότι το κόμμα του προειδοποιούσε για τους κινδύνους ενός παρατεταμένου αδιέξοδου.
 
Αυτό θα διευκόλυνε την Τουρκία να προωθούσε κάποιους νέους στόχους σε βάρος της Κύπρου και του συνόλου του λαού, είπε, προσθέτοντας ότι αυτό ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε με την απαίτηση της Τουρκίας να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων λύση δυο κρατών.

Το κόμμα του, συνέχισε ο Αντρος Κυπριανού δεν μπορεί να παρακολουθεί αδιάφορο τη συνεχή επιδείνωση της κατάστασης στο Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας ότι το ΑΚΕΛ ως μια υπεύθυνη και πατριωτική δύναμη που σκέπτεται το μέλλον της χώρας έχει υποχρέωση να προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε να ξεκινήσει μια ουσιαστική προσπάθεια για την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας. 

Επανελαβε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είπε, και αυτό που κάνουν είναι να ασκούν πολιτική κριτική.

Συνεργατισμός
------
Σε διάσκεψη Τύπου στην Πάφο, ο Αντρος Κυπριανού ρωτήθηκε και για τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό. Δήλωσε ότι η Κυβέρνηση φορτώνει στις πλάτες του λαού τις ζημιές του Συνεργατισμού ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όσα συμβαίνουν, ανέφερε, είναι εγκληματικά και απαράδεκτα, υπενθυμίζοντας ότι πληρώθηκαν 1,7 δισεκατομμύρια για την εξυγίανση του Συνεργατισμού,διορίστηκαν κομματικοί φίλοι της κυβέρνησης στον Συνεργατισμό, δόθηκαν υποσχέσεις, λήφθηκαν αποφάσεις και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι όλα βαίνουν καλώς, τελικά προχώρησαν στην πώληση του Συνεργατισμού.
 
Επιβεβαιώθηκε ένα σενάριο που ακούγονταν -όπως είπε- για ένα χρόνο, όπου το καλό κομμάτι θα το αναλάβει η Ελληνική Τράπεζα και το κακό θα φορτωθεί στις πλάτες του λαού. Κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της λέγοντας ότι επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη τα όποια σφάλματα και παραλήψεις φορτώνονται στους υπηρεσιακούς, ενώ αντίθετα για οτιδήποτε συνέβαινε επί διακυβέρνησης Χριστόφια, ο ΔΗΣΥ ζητούσε την ανάληψη πολιτικών ευθυνών.
 
Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Πάφου
----------
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επισκέφτηκε σήμερα το Νοσοκομείο Πάφου, ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις του στα κρατικά νοσηλευτήρια.  Χαρακτήρισε απογοητευτική την κατάσταση, λέγοντας ότι οι ασθενείς αλλά και οι επαγγελματίες υγείας ζητούν από το κόμμα του να κάνει κάτι γιατί η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. 
 
Ένα χρόνο μετά την ομόφωνη ψήφιση των νομοσχεδίων, συνέχισε,  το μόνο που έγινε για την αυτονόμηση είναι ο διορισμός του Διοικητικού Συμβουλίου του αυτόνομου οργανισμού.  Ένα χρόνο μετά την ομόφωνη ψήφιση των νομοσχεδίων, η διαπίστωση, ανέφερε,  είναι ότι «τα δημόσια νοσηλευτήρια, με ευθύνη της κυβέρνησης, έχουν αφεθεί να παραπαίουν και οδηγούνται προς την κατάρρευση». Αυτό παρά το γεγονός ότι με βάση τη συμφωνία του Ιουλίου του 2016 και τον σχεδιασμό θα έπρεπε να ενισχύονταν και να εκσυγχρονίζονταν για να αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά των υπηρεσιών υγείας στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.

Προειδοποίησε επίσης ότι σε περίπτωση που τα κρατικά νοσηλευτήρια αφεθούν για περισσότερο χρόνο στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται, θα είναι η βόμβα στα θεμέλια του ΓεΣΥ και αναφέρθηκε στα προβλήματα υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης των υπηρεσιών και υπερφόρτωση υποδομών και κλινικών.  Έκανε επίσης λόγο για μεγάλες λίστες αναμονής, για διοικητική δυσλειτουργία και απουσία βασικών διαδικασιών, πρωτοκόλλων και κατευθυντήριων οδηγιών, έλλειψη αναλωσίμων και βασικών ιατρικών εργαλείων, απουσία ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος για τους επαγγελματίες υγείας και ελλιπή μηχανογράφηση. 

«Η νοσηρή αυτή κατάσταση», κατέληξε, «έχει ως τραγικό αποτέλεσμα χιλιάδες πολιτών να μην έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή να οδηγούνται στην οικονομική καταστροφή» και εισηγήθηκε σειρά μέτρων που θα απαλύνουν την κατάσταση, σημειώνοντας ότι το κόμμα του, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και υπερασπιζόμενο την αρχή ότι η υγεία είναι αναφαίρετο κοινωνικό δικαίωμα, θα εργαστεί για την  κινητοποίηση και συστράτευση της κοινωνίας ώστε να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί η δημόσια υγεία.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top