ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Αντιδράσεις για Ομοσπονδία από Οζερσάι-Σουτσιούογλου

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Αντιδράσεις για Ομοσπονδία από Οζερσάι-Σουτσιούογλου

Την ευχή η σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ να μην προσεγγίζει το θέμα ως «τι να κάνουμε άραγε να επαναρχίσουμε τις συνομιλίες από εκεί που έμεναν» εξέφρασε από το Λονδίνο ο «υπουργός εξωτερικών» και «αναπληρωτής πρωθυπουργός», Κουντρέτ Οζερσάι ο οποίος αναμένετο να επιστρέψει στα κατεχόμενα για να παρακαθίσει στη σύσκεψη με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Τρίτη (24/7).

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Οζερσάι μιλώντας στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις εδώ και 50 χρόνια όσες φορές καταλήγουν χωρίς αποτέλεσμα, δεν προσφέρουν τίποτε άλλο από το να απομακρύνουν τους «δύο λαούς» ακόμα περισσότερο. Εάν η διεθνής κοινότητα πει ότι το ευκολότερο είναι να συνεχιστούν οι συνομιλίες «να μην πονοκεφαλιάζουμε, θα είναι σαν να σπέρνουν ακόμη ένα σπόρο μιας νέας αποτυχίας».
 
Οι διαδικασίες διαπραγματεύσεων έχουν δημιουργήσει μια κοινωνική καχυποψία που στο τέλος της ημέρας εάν προκύψει κάτι, οι κοινότητες σε μεγάλο βαθμό θα το αντιμετωπίσουν με υποψία, ανέφερε ο κ. Οζερσάι. «Σε αυτό το στάδιο η κρίσιμη ερώτηση είναι η εξής: η διεθνής κοινότητα θα επιδείξει θάρρος και θα βρει την απάντηση στο ερώτημα γιατί κάθε φορά εδώ και 50 χρόνια οι διαπραγματεύσεις τελειώνουν με αποτυχία ή θα πει ‘να συνεχίσει το στάτους να έχουμε τουλάχιστον το κεφάλι μας ήσυχο;'.
 
Από την άλλη, ο «βουλευτής» του ΚΕΕ (σσ: και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος), Φαίζ Σουτσιούογλου σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι από δω και πέρα στην Κύπρο τα πράγματα θα προχωρήσουν με ταχύτητα σε μια διαδικασία όπου τίποτα δεν θα είναι ίδιο όπως ήταν. «Μας κάνανε να κοιμηθούμε αρκετά με το παραμύθι της ομοσπονδιακής λύσης, καιρός να ξυπνήσουμε».
 
Στην δήλωσή του κάνει αναφορά στους υδρογονάνθρακες λέγοντας ότι η Κύπρος βρίσκεται στο κέντρο των διαμαχών για τον διαμοιρασμό και το παιχνίδι των διεθνών δυνάμεων προεξέχουσας της ΕΕ.
 
Προτάσσοντας την διαπίστωση του Κεμάλ Ατατούρκ ότι η Κύπρος είναι πολύ σημαντικό νησί και δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί λόγω της ασφάλειας της Τουρκίας, ο Σουτσιούογλου υποστήριξε ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια διαδικασία κάθε είδους μανούβρας για να καταργηθούν τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Κύπρο, όπως είπε. Τάχθηκε δε υπέρ της ακόμα περισσότερο στενής συνεργασίας Τουρκίας – ψευδοκράτους στα θέματα ενέργειας και διαμοιρασμού των ενεργειακών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο.
 
«Οι Ε/κ γείτονές μας; Αφήστε τους στις σοβινιστικές τους σκέψεις. Ας μείνουν να ζουν το δικό τους όνειρο και στο μικρόκοσμό τους με τον μικρο-εθνικισμό τους, αυτοί που δεν αγαπούν κανέναν άλλον παρά τον εαυτό τους». Οι Τ/κ, κατέληξε, όχι 44 αλλά ούτε έναν ακόμη χρόνο δεν έχουν να χάσουν.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top