ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ: «Δεν έχουμε ενημέρωση τι είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κ. Λουτ»

ΑΚΕΛ: «Δεν έχουμε ενημέρωση τι είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κ. Λουτ»

Αιχμές για τη μη ενημέρωση του Προέδρου προς τις πολιτικές δυνάμεις άφησε ο Στέφανος Στεφάνου σε γραπτή δήλωσή του το απόγευμα της Δευτέρας (23/7).

Σχολιάζοντας την επίσκεψη Τζέιν Χολ Λουτ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε σε ευχή και προσδοκία για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Εξέφρασε δε την ελπίδα να έδωσε επίσημη και καθαρή απάντηση ο Πρόεδρος, παρόλο που αισθάνθηκε την ανάγκη να διαβουλευτεί με τις πολιτικές δυνάμεις.

Αυτούσια η δήλωση:

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την ευχή και την προσδοκία όπως η επίσκεψη της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Λουτ, αποτελέσει την αφετηρία για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό. Η εμπειρία στο Κυπριακό έχει αποδείξει ότι τα αδιέξοδα και η στασιμότητα, ειδικά όταν συνοδεύονται από επίρριψη ευθυνών και στη δική μας πλευρά οδηγούν κατά κανόνα σε νέα σοβαρά τετελεσμένα.

Για να πεισθεί ο ΓΓ του ΟΗΕ να αναλάβει μια νέα πρωτοβουλία που θα έχει νόημα, όπως ο ίδιος κατ’ επανάληψη αναφέρει στις σχετικές του Εκθέσεις, επιβάλλεται και οι δύο πλευρές να αποδεχθούν συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν και με την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε στο Κραν Μοντανά.

Δεν έχουμε ενημέρωση τι είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κ. Λουτ. Ούτε βεβαίως ο Πρόεδρος αισθάνθηκε την ανάγκη να διαβουλευτεί με τις πολιτικές δυνάμεις πριν συναντηθεί με την ειδική απεσταλμένη. Ελπίζουμε να έδωσε μια επίσημη και  καθαρή απάντηση, όπως τη ζήτησε ο ΓΓ του ΟΗΕ στην τελευταία του Έκθεση για τις Καλές Υπηρεσίες.

Ελπίζουμε, επίσης, όπως η τουρκοκυπριακή πλευρά ενεργήσει θετικά έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top