ΕΛΛΑΔΑ

ΣΚΟΠΙΑ: Μαραθώνια συνάντηση Ζάεφ με πολιτικούς αρχηγούς για δημοψήφισμα

ΣΚΟΠΙΑ: Μαραθώνια συνάντηση Ζάεφ με πολιτικούς αρχηγούς για δημοψήφισμα

Μαραθώνια είναι όπως φαίνεται η συνάντηση του Ζόραν Ζάεφ με τους πολιτικούς αρχηγούς στα Σκόπια με αντικείμενο συζήτησης το δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, με τους ηγέτες των VMRO-DPMNE, DUI και Besa, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, Αλί Αχμέτι και Μπιλάλ Κασάμι αντίστοιχα, ξεκίνησε στις 9 το πρωί.

Μετά από περίπου από περίπου 6 ώρες διαβουλεύσεων, ο πρωθυπουργός της χώρας μίλησε για τα σημεία, στα οποία κατέληξαν σε συμφωνία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως συμφώνησαν οι επόμενες εκλογές στην ΠΓΔΜ θα γίνουν από υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ακόμη, ο κ. Ζάεφ ανακοίνωσε ότι υπήρξε συμφωνία για τη σύνθεση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής και για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Όσον αφορά το θέμα του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με το πρακτορείο MIA, θα γίνει στη συνέχεια των συζητήσεων αργότερα μέσα στη μέρα.

Το θέμα που θα τους απασχολήσει είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος, η ημερομηνία διεξαγωγής του, καθώς και ο χαρακτήρας του.

Επίσης, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Ζόραν Ζάεφ ενημέρωσε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να κλείσουν όλα τα θέματα σήμερα, ώστε να μην χρειαστεί νέα συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Ζόραν Ζάεφ ενημέρωσε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για ενδεχόμενη διατύπωση της ερώτησης στο δημοψήφισμα, η οποία θα συνδέει τη Συμφωνία με την Ελλάδα με την είσοδο της χώρας σε ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

«Επιθυμείτε την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ με την στήριξη της συμφωνίας ανάμεσα στη “Μακεδονία” και την Ελλάδα;», είναι το ερώτημα που έθεσε στο τραπέζι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top