ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Τίτλοι τέλους για τρία στρατόπεδα στο νησί

ΚΥΠΡΟΣ: Τίτλοι τέλους για τρία στρατόπεδα στο νησί

Στην κατεδάφιση τριών στρατοπέδων προχωρεί το επόμενο διάστημα η Διεύθυνση Μηχανικού του ΓΕΕΦ σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσίων Έργων του υπουργείου Μεταφορών

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» πρόκειται για τα στρατόπεδα Μάρκου Δράκου στην Ευρύχου, Κυριάκου Μάτση στον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας και το Στρατόπεδο Χρίστου Φώτη στην Παναγιά.

Στρατόπεδα τα οποία εγκαταλείφθηκαν και έκτοτε τα κτήρια και οι χώροι τους παραμένουν αναξιοποίητοι.   

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με την κατεδάφιση ολοκληρώνεται η 1η Φάση του Σχεδίου Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς.

Η διαδικασία για τη σύμβαση του έργου βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ οι προσφορές εκτιμάται να κυμανθούν γύρω στις €190.000 με την προθεσμία υποβολής προσφορών να λήγει στις 9 Οκτωβρίου 2018.

Το έργο περιλαμβάνει στο Στρατόπεδο Κυριάκου Μάτση στον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας την κατεδάφιση όλων των κτηρίων, συμπεριλαμβανομένων των θεμελίων και απομάκρυνση μπάζων, ενώ όπου υπάρχουν λάκκοι (σηπτικοί, απορροφητικοί κ.λπ.) θα ανοίγονται και θα γεμίζονται με σκύρα 0-40mm.

Στο στρατόπεδο Μάρκου Δράκου στην Ευρύχου, θα κατεδαφιστούν όλα τα κτήρια συμπεριλαμβανομένων των θεμελίων και απομάκρυνση μπάζων, ενώ όπου υπάρχουν λάκκοι (σηπτικοί, απορροφητικοί κ.λπ.) θα ανοίγονται και θα γεμίζονται με σκύρα 0-40mm.

Όσον αφορά το στρατόπεδο Χρίστου Φώτη στη Παναγιά, θα γίνει κατεδάφιση των κτηρίων που θα υποδειχθούν συμπεριλαμβανομένων των θεμελίων και απομάκρυνση μπάζων και οι λάκκοι που υπάρχουν θα ανοίγονται και θα γεμίζονται με σκύρα 0-40mm.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top