ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Θέλει Τουρκοκύπριο στα ψηφοδέλτια του το ΑΚΕΛ- Τα ονόματα που παίζουν

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Θέλει Τουρκοκύπριο στα ψηφοδέλτια του το ΑΚΕΛ- Τα ονόματα που παίζουν

Τον ερχόμενο Μάιο αναμένεται να διεξαχθούν οι επόμενες ευρωεκλογές στην Κύπρο με πολλά από τα κόμματα ήδη να βρίσκονται σε «πυρετό» διαβουλεύσεων για τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης» που υπογράφει ο συνάδελφος Χρίστος Γεωργίου στο ΑΚΕΛ γίνονται συζητήσεις και ζυμώσεις για το ποιοι θα είναι οι εκλεκτοί που θα ζητήσουν την ψήφο του λαού.

Όπως γράφει ο συνάδελφος επιδίωξη του κόμματος της Αριστεράς είναι η συμπερίληψη στο ψηφοδέλτιο και Τουρκοκύπριου ενώ βρίσκονται σε «περίοπτη» θέση τα ονόματα των Νιαζίλ Κιζιλγιουρεκ, καθηγητή στο Παν. Κύπρου καθώς και το όνομα του συνδικαλιστή-εκπαιδευτικού Σενέρ-Ελτζίλ.

Πρόκειται για μια κίνηση-υπέρβαση σημειώνει ο αρθρογράφος προσθέτοντας ότι είναι μια σκέψη που καλλιεργείται εδώ και χρόνια στο ΑΚΕΛ.

Αναφορικά με τα άλλα ονόματα που «παίζουν» στο τραπέζι είναι αυτό του (ήδη Ευρωβουλευτή) Νεοκλή Συλικιώτη, που δεν θα έλεγε «όχι» σε άλλη μια πενταετία στις Βρυξέλλες καθώς και αυτό του Βουλευτή Λάρνακας Γιώργου Γεωργίου, της συναδέλφου του Σκεύης Κουκουμά καθώς και του ακαδημαϊκού Νίκου Τριμικλινιώτη. Ενδιαφέρον δείχνει και ο νυν Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top