ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δια ποδός Φλοριάν πήρε το ντέρμπι και ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ψηλά!

Δια ποδός Φλοριάν πήρε το ντέρμπι και ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ψηλά!

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι στο »ΑΕΚ Αρένα» αφού κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ με 1-0. Το γκολ ο Φλοριάν στο 35′.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να δείχνει περισσότερη διάθεση για να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Αυτό διήρκησε όμως μόνο για τα πρώτα δέκα λεπτά καθώς μετά ο ΑΠΟΕΛ ισορρόπησε και κέρδισε την μάχη του κέντρου. Ο Σόουζα έκανε καλή δουλειά και έπαιζαν κυρίως από τα άκρα. Το συγκρότημα του Ιραόλα αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και έτσι οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας ανανέωναν συνεχώς τις επιθέσεις τους. Χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη φάση, πέρα από το σου του Σόουζα στο 21ο λεπτό.

Στο 25΄η ΑΕΚ έχασε καλή στιγμή όμως ο Βάτερμαν έστειλε σε κόρνερ την κεφαλιά του Τολεμές.

Κάπου εκεί στο παιχνίδι κυριάρχησαν αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις, οι γηπεδούχοι πήγαν να κρατήσουν λίγο περισσότερο μπάλα και με αυτά και με αυτά ήρθε και το 1-0 για την ΑΕΚ. Ο Τέτε έκανε την μπαλιά στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ, ο Τρισκόφσκι με κεφαλιά έστρωσε στον Τολεμές ο οποίος με όμορφο πλασέ νίκησε τον Βάτερμαν και έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Τρία λεπτά αργότερα, στο 38′, ο Τρισκόφσκι έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει τα τέρματα των κιτρινοπρασίνων δύο. Ο Σκοπιανός μετά από όμορφη κάθετη που πήρε, βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ όμως το τελείωμά του δεν ήταν καλό και η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, το αποτέλεσμα έμεινε στο 1-0 υπέρ της ΑΕΚ και με το σφύριγμα του κύριου Νεοκλέους οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο. Η ΑΕΚ φάνηκε από τα πρώτα λεπτά πως δεν επιχειρήσει με μανία να σκοράρει ένα δεύτερο γκολ αλλά είχε ως πρώτο μέλημα την διαφύλαξη του υπέρ της 1-0.

Τα λεπτά κυλούσαν, οι παίκτες του Πάολο Τραμετσάνι από τα άκρα έψαχναν την ισοφάριση όμως πότε τα ατομικά τους λάθη πότε η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ τους στερούσαν την επίτευξη κάποιου γκολ.

Οι πρώτες κινήσεις τακτικής από τους δύο πάγκους ήρθαν όμως τίποτα δεν άλλαξε. Η ΑΕΚ αμυνόταν με σθένος και ήθελε να γίνει επικίνδυνη μέσω των αντεπιθέσεων ενώ το ΑΠΟΕΛ επιχείρησε με κάτω την μπάλα να σκοράρει.

Έχασαν οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας δύο καλές στιγμές (μια στο 69′ και μια στο 71′) και έπειτα ο ρυθμός κόπασε. Φτάσαμε στο 89′ για να κάνει άλλη καλή στιγμή το ΑΠΟΕΛ όμως το παράλληλο γύρισμα του Νατέλ πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι, η ΑΕΚ με το τελικό σφύριγμα πήρε μια μεγάλη και συνάμα σημαντική νίκη και μείωσε την απόσταση από τον ΑΠΟΕΛ στο -1, με δύο παιχνίδια λιγότερα.

Από την άλλη το ΑΠΟΕΛ υστέρησε δημιουργικά και δεν κατάφερε να βρει το γκολ σε ολόκληρο το 90λεπτο και μοιραία δέχθηκε την ήττα.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top