ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βλέπει ε/κ και τ/κ κόμματα η Σπέχαρ πριν πάει Νέα Υόρκη

Βλέπει ε/κ και τ/κ κόμματα η Σπέχαρ πριν πάει Νέα Υόρκη

Ακούει τα κόμματα και θα συναντήσει τους ηγέτες η Σπέχαρ ενόψει και συζήτησης για ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Οι συναντήσεις που η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, έχει αυτή την περίοδο με ελληνοκυπριακά και τουρκοκυπριακά κόμματα στοχεύουν στο να ακούσει τις απόψεις τους σε σχέση με το πώς βλέπουν το μέλλον των συνομιλιών και την επόμενη περίοδο, ενόψει και της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) που θα τεθεί ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στο τέλος Ιανουαρίου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ενημερωμένη πηγή.

Πρόσθεσε πως πριν τη μετάβασή της τον Ιανουάριο στη Νέα Υόρκη, η κ. Σπέχαρ αναμένεται να έχει συναντήσεις και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Η παρουσίαση της έκθεσης για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα γίνει στην έδρα του ΟΗΕ από την κ. Σπέχαρ, η οποία είναι και η επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, την τρίτη ή την τέταρτη εβδομάδα Ιανουαρίου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή.

Στο μεταξύ η κ. Σπέχαρ θα παραθέσει, υπό την ιδιότητά της ως Αναπληρώτρια Ειδική Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, στις 11 Δεκεμβρίου στο Λήδρα Πάλας την καθιερωμένη δεξίωση πριν τη λήξη του έτους με προσκεκλημένους τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τ/κ ηγέτη, πολιτικούς παράγοντες και από τις δυο πλευρές και μέλη του διπλωματικού σώματος. Οι προσκλήσεις όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ στάλησαν σήμερα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα απουσιάζει ωστόσο την περίοδο αυτή στο Στρασβούργο όπου θα προσφωνήσει την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top