ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ- ΠΟΙΝΗ ‘ΧΑΔΙ’ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ: «Προβλέπει δια βίου φυλάκιση» - Ενδεχόμενο έφεσης στην απόφαση από Γ. Εισαγγελέα

ΚΥΠΡΟΣ- ΠΟΙΝΗ ‘ΧΑΔΙ’ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ: «Προβλέπει δια βίου φυλάκιση» - Ενδεχόμενο έφεσης στην απόφαση από Γ. Εισαγγελέα

«Προβλέπει (σ.σ. νόμος) δια βίου φυλάκιση σε περιπτώσεις που το θύμα είναι νοητικής υστέρησης», σημείωσε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά που εξέφρασε δημόσια την απογοήτευσή της για την απόφαση του δικαστηρίου για τον 48χρονο παιδεραστή.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία του, επέβαλε συντρέχουσες ποινές φυλάκισης 4 ετών σε Ελληνοκύπριο ηλικίας 48 ετών, τον οποίο έκρινε ένοχο σε δυο κατηγορίες που αφορούσαν την σεξουαλική κακοποίηση της Ε.Κ., από χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας, ηλικίας σήμερα 16 ετών, με ήπια νοητική υστέρηση. 

Με την ίδια απόφασή του, το Κακουργιοδικείο αθώωσε και απάλλαξε τον κατηγορούμενο σε 5 κατηγορίες που αφορούσαν, η μια απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης της Ε.Κ. και οι άλλες τέσσερις άσεμνες επιθέσεις. 

Η ποινή που επιβλήθηκε στον 48χρονο ξεσήκωσε αντιδράσεις στην κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, εξετάζει το ενδεχόμενο καταχώρησης έφεσης κατά της απόφασης του Κακουργιοδικείου.

Για την ποινή «χάδι», όπως χαρακτηρίστηκε, που επιβλήθηκε στον 48χρονο Ε/κ, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, εξέφρασε δημόσια την απογοήτευσή της αναφορικά με την απόφαση του δικαστηρίου σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού από ενήλικα.

«Η απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας να επιβάλει ποινή φυλάκισης μόλις τεσσάρων χρόνων σε ενήλικα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε κατηγορία σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού με νοητική αναπηρία, αποτελεί πρόκληση στο περί δικαίου αίσθημα κάθε προβληματισμένου και ευαισθητοποιημένου πολίτη», τόνισε.

«Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιού συνιστά ένα από τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα», υπογράμμισε.

«Η ποινή που έχει επιβληθεί, εύλογα μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον ως επιεικής, αφού δεν φαίνεται να έχει λάβει υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 6 (4)(β) που προβλέπει διά βίου φυλάκιση σε περιπτώσεις που το θύμα είναι νοητικής υστέρησης», υποστήριξε η κα. Κουρσουμπά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top