ΔΙΕΘΝΗ

Απέλαση Ολλανδής δημοσιογράφου από την Τουρκία

Απέλαση Ολλανδής δημοσιογράφου από την Τουρκία

Για διασυνδέσεις με τρομοκρατική οργάνωση απελάθηκε η Ολλανδή δημοσιογράφος, λέει η τουρκική προεδρία.

Λόγω διασυνδέσεών της με συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση απελάθηκε η Ολλανδή ανταποκρίτρια στην Κωνσταντινούπολη Ανς Μποέρσμα ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία αναφέροντας ότι είχε λάβει σχετικό μήνυμα από τις μυστικές υπηρεσίες της Ολλανδίας οι οποίες ζήτησαν πληροφορίες για τις κινήσεις της δημοσιογράφου εντός και εκτός της Τουρκίας.

Στην ανακοίνωσή της η τουρκικά προεδρία αναφέρει ότι ‘η απέλαση της κ. Μποέρσμα δεν σχετίζεται με τις δημοσιογραφικές της δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της διαμονής της στην Τουρκία”.“Αρκετές τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ΡΚΚ και ο ISIS έχουν πραγματοποιήσει δολοφονικές επιθέσεις εναντίον Τούρκων πολιτών τα τελευταία χρόνια, σκοτώνοντας πάνω από 2 χιλιάδες ανθρώπους. Λόγω της σοβαρότητας της απειλής εργαζόμαστε στενά με τους φίλους και συμμάχους μας, συμπεριλαμβανομένης και της Ολλανδίας, και βασιζόμαστε στη διορατικότητά τους για να διακρίνουμε και εξουδετερώσουμε απειλές εναντίον της ασφάλειας της τουρκικής και ευρωπαϊκής ασφάλειας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα ο διευθυντής της ολλανδικής εφημερίδας στην οποία εργάζεται η Ανς Μποέρσμα δήλωσε σοκαρισμένος. «Η Ανς ήταν πολύ δίκαιη στη δουλειά της, ευαίσθητη και υπεύθυνη. Αυτή η απέλαση αποτελεί επίθεση ενάντια στην ελευθερία του τύπου. Είναι λυπηρό στην Τουρκία να μην αφήνουν τους δημοσιογράφους να κάνουν σωστά τη δουλειά τους», είπε ο Ζαν Μπονζέρ, προσθέτοντας ότι θα κινηθούν νομικά για την ακύρωση της απόφασης απέλασης της δημοσιογράφου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top