ΕΛΛΑΔΑ

Τραυματίες από τα επεισόδια στη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην Αθήνα

Τραυματίες από τα επεισόδια στη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην Αθήνα

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και της Ελληνικής Αστυνομίας σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μια ομάδα εκ των συγκεντρωμένων κινήθηκε απειλητικά προς τις παρατεταγμένες στην είσοδο της Βουλής των Ελλήνων αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση μεταξύ Αστυνομίας και διαδηλωτών οδήγησε στον τραυματισμό ανθρώπων, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σχολιάζοντας τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, το Γραφείο Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, ότι «δυστυχώς, για άλλη μια φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία».

Παράλληλα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι “η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία”». Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει το Μέγαρο Μαξίμου, «αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε. Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι συμμετέχοντες στο σημερινό συλλαλητήριο εκτιμώνται σε 60.000, ενώ για την εκδήλωση έφτασαν στην Αττική 326 λεωφορεία από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top