ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Αυστηρές αλλά ανθρώπινες συστάσεις από Δικαστή στο 'Παναούι' -«Χρησιμοποίησε τον χρόνο στη φυλακή για να σκεφτείς, να βρεις δύναμη»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Αυστηρές αλλά ανθρώπινες συστάσεις από Δικαστή στο 'Παναούι' -«Χρησιμοποίησε τον χρόνο στη φυλακή για να σκεφτείς, να βρεις δύναμη»

«Χρησιμοποίησε τον χρόνο που θα είσαι υπό κράτηση για να σκεφτείς, να βρεις τη δύναμη για μια νέα αρχή» συμβούλεψε η Δικαστής τον 37χρονο Ελληνοκύπριο που συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας (21/1) στην Λευκωσία, για σωρεία παρανομιών.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Ο 37χρονος Ελληνοκύπριος, όπως πρώτο είχε γράψει το ThemaOnlne, είχε αναγκάσει τα μέλη της Αστυνομίας τόσο το βράδυ του Σαββάτου 19/1, όσο και τα ξημερώματα της Δευτέρας (14/1) να τον καταδιώξουν και να πυροβολήσουν τα λάστιχα του οχήματος του, πριν καταφέρει να διαφύγει προσωρινά.

Από αίθουσα σε αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, μετέφεραν οι αστυνομικοί τον 37χρονο (γνωστός με το προσωνύμιο 'Παναούι') την Τρίτη (22/1), αφού αρχικά παρουσιάστηκε για αίτημα προσωποκράτησης, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άλλη αίθουσα.

Η δεύτερη παρουσία του 37χρονου, έγινε για ποινική υπόθεση η οποία ενώ ήταν ενώπιον της Δικαιοσύνης, διακόπηκε και του δόθηκε η ευκαιρία για να ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης στη Θεραπευτική Κοινότητα Αγία Σκέπη.

Εκεί, ο υπόδικος έμεινε μαζί με τη σύντροφο του για διάστημα δύο μηνών, ενώ το πρόγραμμα είχε διάρκεια 3 μήνες, με τον ίδιο να αναφέρει στο Δικαστήριο την Τρίτη (22/1), ότι έφυγε από την Αγία Σκέπη για 3 ώρες, διάστημα στο οποίο πήγε να βρει τη σύντροφο του, αλλά όταν επέστρεψε δεν τον δέχθηκαν πίσω.

Έτσι λοιπόν, συνεχίστηκε η διαδικασία της εκδίκασης της υπόθεσης που είχε ανασταλεί, με τον ίδιο να μην παρουσιάζεται και να εκδίδεται ένταλμα σύλληψης του, ενώ όλο το διάστημα μέχρι την τελευταία σύλληψη του, ο 37χρονος φέρεται να είχε διαπράξει αριθμό κλοπών από αυτοκίνητα.

Στο περιθώριο της διαδικασίας, και όταν αποφασιστικέ όπως παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την εκδίκαση, η Δικαστής που γνωρίζει το παρελθόν του 37χρονου χρήστη ναρκωτικών, αναφέρθηκε στον άντρα με αυστηρό αλλά καθ’ όλα ανθρώπινο ύφος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Συνελήφθη γνωστός φυγόδικος μετά από συντονισμένη επιχείρηση

«Δεν γίνεται. Θα μπαίνεις και θα βγαίνεις στη φυλακή όλη σου τη ζωή;» με τον 37χρονο να σκύβει το κεφάλι και να λέει ότι απολογείται.

«Εκμεταλλεύου τον χρόνο που θα βρίσκεσαι υπό κράτηση για να σκεφτείς και να πάρεις αποφάσεις. Πρέπει να βρεις τη δύναμη να κάνεις μια νέα αρχή», συμβούλεψε τον υπόδικο, λίγα δευτερόλεπτα πριν οι αστυνομικοί του περάσουν χειροπέδες για να τον μεταφέρουν στο κρατητήριο.

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top