ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Τσίπρα με ομογενείς πριν από την αναχώρησή του από Κωνσταντινούπολη

Συνάντηση Τσίπρα με ομογενείς πριν από την αναχώρησή του από Κωνσταντινούπολη

Με συνάντηση με προσωπικότητες των ομογενών της Κωνσταντινούπολης, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Τουρκία ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πριν αναχωρήσει για την Αθήνα. 


“Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτό που έγινε σήμερα στο πολιτιστικό κέντρο του ελληνικού προξενείου στο Σισμανόγλειο”, έλεγαν ομογενείς αμέσως μετά τη συνάντηση τους με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι συζητήθηκαν τα προβλήματα της ομογένειας. Ο κ.Τσίπρας έθεσε το θέμα των εκλογών των διοικητικών συμβουλίων των ελληνικών βακουφίων στο Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν. Επίσης συζητήθηκε η επιτυχία στην Ίμβρο με το άνοιγμα του σχολείου και της αύξησης των μαθητών. Τόνισαν όλοι οι εκπρόσωποι της ομογένειας ότι οι πρωτοβουλίες σε σχέση με τη Χάλκη  τόνωσαν την αυτοπεποίθηση της ομογένειας.

Πριν τη συνάντησή του με τους ομογενείς, ο Έλληνας Πρωθυπουργός συνάντησε και τον Πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, πρώην Πρωθυπουργό και νυν υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος για τη δημαρχία Κωνσταντινούπολης Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος τον ξενάγησε στα ανάκτορα του Ντολμάμπαχτσε. 

“Ο Γιλντιρίμ είναι πολύ στενός συνεργάτης του Ερντογάν και είναι καλό να διατηρείται μια επαφή. Άλλωστε ως πρώην πρωθυπουργός είχε συνεργαστεί με τον κ. Τσίπρα. Παρόλο που η συνάντηση με Γιλντιρίμ δεν ήταν στο πρόγραμμα, ήταν πολύ καλή εξέλιξη”, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. 

 Ως ιδιαίτερη σημαντική εξέλιξη σχολιάστηκε και το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν συνόδευσε σήμερα όλη μέρα τον Έλληνα Πρωθυπουργό. “Η παρουσία του Καλίν στην Αγία Σοφία και τη Χάλκη, ήταν σημαντική. Ο Καλίν είναι το δεξί του χέρι (σσ: του Ερντογάν) και ένας άνθρωπος που ως διανοούμενος έχει τοποθετηθεί σε αυτά τα θέματα. Οπότε το γεγονός ότι (ο Τούρκος Πρόεδρος) δεν δίστασε να στείλει τον Καλίν που έχει γνωστές θέσεις, το εκλαμβάνουμε ως θετικό”, ανέφεραν οι ίδιες διπλωματικές πηγές. Σημείωσαν, επίσης, ότι ο Ιμπραχίμ Καλίν  αν και έχει γράψει για τη Σχολή, σήμερα ήταν η πρώτη φορά που την επισκέφτηκε και εντυπωσιάστηκε. “Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη βιβλιοθήκη, ενδιαφέρθηκε για τη στήριξη από την ελληνική Βουλή που έχει ξεκινήσει από το 2014 για την ψηφιοποίηση του υλικού της βιβλιοθήκης και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτό”, ανέφεραν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top