ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ευλογίες του «Γιατρού» θα φέρουν την ενότητα;

Οι ευλογίες του «Γιατρού» θα φέρουν την ενότητα;

Μ. Σιζόπουλος: Υπάρχει καλή θέληση από όλες τις πλευρές

Τη θέση ότι οι όποιες αντιπαραθέσεις υπήρξαν σε ηγετικό επίπεδο είναι εύκολο να τύχουν διαχείρισης, καθώς και ότι υπάρχει καλή διάθεση από όλες τις πλευρές, κάτι που θα διαφανεί τις προσεχείς μέρες, εξέφρασε ο νέος Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Ο κ. Σιζόπουλος, ο οποίος μιλούσε μετά από συνάντηση που είχε με τον Επίτιμο Πρόεδρο του Κινήματος Βάσο Λυσσαρίδη, στην οικία του τελευταίου, μίλησε για τη σημασία της συνάντησης αφού στις δύσκολες ώρες που περνά η Κύπρος λόγω Κυπριακού και οικονομίας η εμπειρία του κ. Λυσσαρίδη θα είναι πάρα πολύ σημαντική.

Ο κ. Λυσσαρίδης ανέφερε ότι «καμιά φορά μικρές ατυχίες οδηγούν σε μεγάλα ευχάριστα γεγονότα».

Γι' αυτό, πρόσθεσε, «πιστεύω ότι αυτή η μικρή κακοδαιμονία, η οποία προήλθε από την φυσιολογική αντιπαράθεση την εκλογική που είναι φυσιολογική σε όλα τα δημοκρατικά κινήματα θα μας δώσει μια ΕΔΕΚ πιο αδελφωμένη, πιο ενωμένη, πιο συντροφική, πιο διεκδικητική, πιο έτοιμη να διαδραματίσει το ρόλο που αναμένεται να διαδραματίσει λόγω του ιστορικού της παρελθόντος».

Γιατί, όπως ανέφερε, «δεν χρειάζεται να πω ότι το Κυπριακό βρίσκεται σε μια επικίνδυνη εκτροπή, θα χρειαστούν διορθωτικές πανεθνικές κινήσεις για να μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο και αυτός ο ρόλος αναλαμβάνεται τώρα πλήρως από την ΕΔΕΚ και είμαι βέβαιος ότι η νέα ηγεσία θα ανταποκριθεί πλήρως σ` αυτά τα καθήκοντα».

Από την πλευρά του ο νέος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε ότι «πέραν από τη σημειολογική διάσταση, υπάρχει και μια ουσιαστική διάσταση για τη σημερινή συνάντηση».

Σημειολογική, είπε, «γιατί η νέα ηγεσία του κόμματος οφείλει να τιμήσει κατά τον καλύτερο τρόπο τις ιδεολογικές, τις πολιτικές και τις εθνικές παρακαταθήκες που έχει δώσει ο Βάσος Λυσαρίδης και τα πρώτα στελέχη της ΕΔΕΚ με την ίδρυσή της το 1969».

Αλλά και την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, «η εμπειρία του γιατρού για μας είναι πάρα πολύ σημαντική σ` αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας και όσον αφορά το Κυπριακό με την εκτροπή που παρατηρείται των απροκάλυπτων τουρκικών διεκδικήσεων που βλέπετε πια ότι δεν έχουν περιοριστεί μόνο στην Κύπρο αλλά έχουν επεκταθεί και στο Αιγαίο – αυτό που ο γιατρός πάντα έλεγε ότι ο στόχος της Τουρκίας δεν περιορίζεται μόνο στην Κύπρο αλλά επεκτείνεται και στο Αιγαίο και στη Θράκη – καθώς επίσης και στις δύσκολες στιγμές που ο λαός μας περνά λόγω της οικονομικής κρίσης και της κοινωνικής εξαθλίωσης που έχει φτάσει ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς των Ευρωπαίων εταίρων μας αλλά και των τραγικών λαθών της πολιτικής μας ηγεσίας».

Σε ερώτηση πόσο εύκολο θα είναι να επουλωθούν οι πληγές που δημιουργήθηκαν κατά την προεκλογική διαδικασία στην ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι «πληγές στη βάση του κόμματος δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν», προσθέτοντας ότι «οι όποιες αντιπαραθέσεις σε ηγετικό επίπεδο είναι εύκολο να τύχουν διαχείρισης».

Αντιλαμβάνομαι, είπε, «ότι υπάρχει καλή διάθεση από όλες τις πλευρές και από την πλευρά τη δική μου και των συνεργατών μου αλλά και από την πλευρά του συναγωνιστή Γιώργου του Βαρνάβα».

«Ως εκ τούτου θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα και τις αμέσως προσεχείς ημέρες, θα το διαπιστώσετε κι εσείς», διαβεβαίωσε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top