ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Φιλόζωοι άρπαξαν με βίαιο τρόπο σκύλους - Ισχυρίστηκαν ότι είχαν ένταλμα να τους πάρουν -VIDEO

ΚΥΠΡΟΣ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Φιλόζωοι άρπαξαν με βίαιο τρόπο σκύλους - Ισχυρίστηκαν ότι είχαν ένταλμα να τους πάρουν -VIDEO

Σε καταγγελία προχώρησε το Κόμμα Κυνηγών Κύπρου σε βάρος προσώπων φιλοζωικών οργανώσεων, οι οποίοι την Πέμπτη (21/03) φέρονται να έκλεψαν σκύλους από υποστατικό στην επαρχία Λάρνακας και να τους οδήγησαν σε ξεχωριστές επαρχίες, ενώ επιχείρησαν να το επαναλάβουν το επόμενο Σάββατο (23/03).

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Κόμματος Κυνηγών Κύπρου, Νικόλα Προδρόμου, μας ανέφερε τα γεγονότα με βάση τα οποία το ίδιο το κόμμα καταδικάζει τα περιστατικά και ζητά όπως τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Σύμφωνα με τον ίδιο η υπόθεση αφορά δύο περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα σε υποστατικό στην Μοσφιλωτή, στο οποίο στεγάζεται αριθμός κυνηγετικών σκύλων, σε κλουβιά ασφαλείας.

Όπως μας αναφέρθηκε το πρώτο περιστατικό συνέβη την Πέμπτη (21/03) όταν ο ιδιοκτήτης του υποστατικού αντιλήφθηκε την απουσία δύο κυνηγετικών σκύλων που βρίσκονταν εντός του υποστατικού του. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία αλλά και το Κόμμα Κυνηγών, το οποίο παραχώρησε στον ιδιοκτήτη κάμερες ασφαλείας για να τις τοποθετήσει στο υποστατικό.

Μπήκαν στο υποστατικό και έριχναν τα σκυλιά πάνω από ψηλό φράχτη

Μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε από πρόσωπο που βρισκόταν στην περιοχή, ανέφερε στον ιδιοκτήτη, ότι το απόγευμα της Πέμπτης είδε δύο πρόσωπα να πηδάνε από τον ψηλό φράχτη που υπάρχει στο υποστατικό, να εισέρχονται εντός του και να ρίχνουν έξω το πρώτο σκυλί, ενώ στην συνέχεια έπραξαν το ίδιο και με το δεύτερο σκυλί.

Μάλιστα όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος του Κόμματος, βάσει της μαρτυρίας εντοπίστηκαν τα δύο άτομα, τα οποία όπως σημείωσε είναι γνωστά στις φιλοζωικές οργανώσεις, οι οποίοι αρνήθηκαν την κλοπή των σκύλων αφού ανέφεραν ότι «οι σκύλοι ήταν ελεύθεροι και τους πιάσαμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ένα εκ των δύο σκυλιών βρέθηκε στην επαρχία Λάρνακας σε καταφύγιο ζώων και το δεύτερο σκυλί στην κατοικία γυναίκας στην Λευκωσία, η οποία όπως αναφέρθηκε από τον κ.Προδρόμου, ασχολείται με καθαρόαιμα σκυλιά και αρνήθηκε να παραδώσει τον σκύλο, ο οποίος φέρει και microchip.

«Είμαστε από φιλοζωική οργάνωση και έχουμε ένταλμα να πάρουμε τα σκυλιά»

Το δεύτερο περιστατικό έλαβε χώρα το επόμενο Σάββατο (23/03), όταν ο ιδιοκτήτης ειδοποιήθηκε από την κάμερα ασφαλείας που τοποθέτησε τις προηγούμενες μέρες στον χώρο, ότι άτομα προσπαθούσαν να παραβιάσουν το υποστατικό.

Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία η οποία έφτασε στην σκηνή και έπιασε επ'αυτοφώρω τα πρόσωπα τα οποία επιχείρησαν να πάρουν και τα υπόλοιπα σκυλιά που βρίσκονταν εντός του.

Όπως αναφέρθηκε από τον κ.Προδρόμου, τα εν λόγω πρόσωπα είναι επίσης γνωστά στις φιλοζωικές οργανώσεις, ενώ προηγουμένως ζήτησαν από βοσκό της περιοχής να τους ανοίξει τα κλουβιά, ισχυριζόμενοι ότι είναι από φιλοζωική οργάνωση και κατέχουν ένταλμα να πάρουν τα σκυλιά.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες και για τα δύο περιστατικά, ενώ όπως μας αναφέρθηκε από τον κ.Προδρόμου, είναι θέμα ωρών τα δύο σκυλιά να επιστρέψουν στον ιδιοκτήτη τους.

Το Κόμμα Κυνηγών Κύπρου πρόκειται να δώσει το σχετικό βίντεο της κλοπής, στην δημοσιότητα για προβολή.

Δείτε το βίντεο:

 

Πιο κάτω η ανάρτηση του Κόμματος για το περιστατικό:

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top