ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκκληση την υστάτη για ένταξη στο ΓεΣΥ απευθύνει στον ΠΙΣ η Συμμαχία Πολιτών

Έκκληση την υστάτη για ένταξη στο ΓεΣΥ απευθύνει στον ΠΙΣ η Συμμαχία Πολιτών

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας κάλεσε «για μια τελευταία φορά την ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση της και να συνταχθεί και αυτή μαζί με τους εκατοντάδες γιατρούς που έχουν ήδη εγγραφεί στο Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ) έτσι ώστε αυτό να είναι πλήρες και να μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες των Κύπριων πολιτών και ασθενών».

Με την ευκαιρία της έναρξης, σήμερα Τετάρτη, εγγραφής των ενήλικων δικαιούχων στο Μητρώο του ΓεΣΥ και σε κατάλογο Προσωπικού Ιατρού, ο κ. Λιλλήκας δήλωσε ότι εφαρμογή του ΓεΣΥ βρίσκεται πλέον στο τελευταίο σκαλοπάτι, το τραίνο ξεκίνησε εδώ και δυο χρόνια περίπου και πλησιάζει στον σταθμό του και όλοι αυτοί που προσπάθησαν να το υποσκάψουν απέτυχαν».

Πρόσθεσε ότι «σήμερα η απόφαση είναι στο χέρι των πολιτών, αρχίζει η εγγραφή των ασθενών, οι οποίοι καλούνται να επιλέξουν τον προσωπικό τους γιατρό και είναι θετικό, παρά τα προβλήματα που δημιούργησε, το γεγονός ότι από τη μαζική συμμετοχή των πολιτών, έπεσε η ιστοσελίδα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Όπως είπε ο κ. Λιλλήκας, «οι πολίτες οφείλουν και πρέπει να ρωτήσουν τον δικό τους γιατρό αν έχει εγγραφεί στο ΓεΣΥ»  και αν δεν έχει το έχει πράξει να μην ανησυχούν διότι υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές «και καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν το ΓεΣΥ, επιλέγοντας από τις εκατοντάδες των γιατρών που έχουν εγγραφεί εκείνον ο οποίος μπορεί να τους εξυπηρετήσει καλύτερα».

 «Το ΓεΣΥ έχει σχεδιαστεί για τους απλούς πολίτες, για τους ασθενείς στη φιλοσοφία της κοινωνικής αλληλεγγύης και είναι υποχρέωση όλων μας να το στηρίξουμε», είπε καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ο οποίος προέβη σε δηλώσεις μετά από επίσκεψή του στη Βιοτεχνική Αγλαντζιάς.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top