ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καινοτόμος έρευνα για τους δείκτες επιτυχίας στη φυσική αγωγή, δηλώνει ο Υπ. Παιδείας

Καινοτόμος έρευνα για τους δείκτες επιτυχίας στη φυσική αγωγή, δηλώνει ο Υπ. Παιδείας

Σημαντική καινοτομία για το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αποτελεί η ολοκλήρωση του ερευνητικού προγράμματος «Διερευνώντας τη Σχέση της Ποιότητας Διδασκαλίας με την Ολόπλευρη Ανάπτυξη των Μαθητών/τριών στο Μάθημα της Φυσικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό, Κώστα Χαμπιαούρη.

 


Εφόσον, είπε, πρόκειται για την πρώτη έρευνα σε εθνικό επίπεδο και μία από τις ελάχιστες σε διεθνές επίπεδο, η οποία αφορά και τους τρεις τομείς μάθησης των Δεικτών Επιτυχίας και Επάρκειας, δηλαδή τον γνωστικό, τον ψυχοκινητικό και τον συναισθηματικό τομέα, στο γνωστικό αντικείμενο της φυσικής αγωγής.

Πρόκειται για έρευνα ευρείας κλίμακας, με αποδέκτες μεγάλο αριθμό μαθητών και μαθητριών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής και αφορά στον τρόπο διδασκαλίας, δηλαδή έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν τα μαθησιακά αποτελέσματα.

Σε χαιρετισμό του στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού προγράμματος τον οποίο ανέγνωσε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, Κυπριανός Λούης, ο Υπουργός ανέφερε ότι η παρούσα έρευνα υπογραμμίζει, για ακόμη μία φορά, τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η διδασκαλία στη μάθηση των παιδιών, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει την πολυδιάστατη επίδραση της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού στη διαμόρφωση χαρακτήρων και ατόμων με υγεία στο σώμα, στο πνεύμα και στην ψυχή. "Τα περιγραφικά αποτελέσματα της έρευνας θα αξιοποιηθούν για επιμορφωτικούς σκοπούς σε ειδικά σεμινάρια εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής, με στόχο πάντα την πρόοδο και τη βελτίωση σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο", σημείωσε.

Ο  κ. Χαμπιαούρης συνεχάρη το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ιδιαίτερα τη συντονίστρια του ερευνητικού προγράμματος, Καθηγήτρια Νίκη Τσαγγαρίδου, τους συνεργάτες της Λεωνίδα Κυριακίδη, Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Ερμή Κυριακίδη. Συνεχάρη επίσης την Επιθεώρηση Φυσικής Αγωγής και ευχαρίστησε την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και την ΟΠΑΠ για τη στήριξη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top