ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: «Κατάντησαν αηδία»- Αγανακτισμένοι οι οδηγοί με τα οδικά έργα στην Ορόκλινη -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΑΡΝΑΚΑ: «Κατάντησαν αηδία»-  Αγανακτισμένοι οι οδηγοί με τα οδικά έργα στην Ορόκλινη -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φανερά ενοχλημένοι παρουσιάζονται οι οδηγοί στην επαρχία Λάρνακας, αφού όπως αναφέρουν η κατάσταση με τα οδικά έργα σε κεντρικό δρόμο της Ορόκλινης, προκαλούν μεγάλη ταλαιπωρία. Την ίδια στιγμή , όπως αναφέρουν ειδικοί επί του θέματος, οι αρμόδειοι θα μπορούσαν να διαχειριστούν καλύτερα την κατάσταση, προς αποφυγή αντιδράσεων. Μετά από παρέμβαση του ThemaOnline, o Διευθυντής Τμήματος Δημόσιων Έργων Λάρνακας υποσχέθηκε την εξέταση του προβλήματος.

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Αρκετά παράπονα έχουν φτάσει στην ιστοσελίδα μας σχετικά με το οδικό δίκτυο στην περιοχή Ορόκλινης στην Λάρνακα, μετά από ενέργειες του Τμήματος Δημοσίων Έργων για οδικά έργα, με αποτέλεσμα να προκαλούν την αγανάκτιση των οδηγών. Επίσης συνεχή είναι και τα παράπονα που εμφανίζονται στα μέσα κοινωνικού δικτύου με τους πολίτες να παρουσιάζουν την κατάσταση, φανερά ενοχλημένοι.

*Φωτογραφία από γνωστή ομάδα στο Facebook

Όπως ανέφερε στο ThemaOnline, οδηγός ταξί ο οποίος καθημερινά αναγκάζεται να περιμένει στην ουρά που πραγματοποιείται λόγων των έργων με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στην εργασία του, η κατάσταση θα μπορούσε να αποφευχθεί με τον τερματισμό λειτουργίας των φώτων τροχαίας. 

Όπως μας ανέφερε ο κ.Ανδρέας Γεωργίου, «δεν μας ακούει κανείς, κατάντησαν αηδία. Έκλεισαν τον δρόμο για δημόσια έργα, όμως άφησαν τα φώτα τροχαίας να λειτουργούν με αποτέλεσμα να προκαλούν ένα χάος με την ουρά οχημάτων που σχηματίζεται να είναι τεράστια και ανυπόφορη».

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος και άλλοι πολίτες προχώρησαν με παράπονα στην Αστυνομία αλλά και στο Τμήμα Δημόσιων Έργων με τους τελευταίους να κλείνουν τις πόρτες. Διευκρίνησε πως η Αστυνομία, δεν έχει κάποια δικαιοδοσία σε σχέση με το όλο ζήτημα.

«Δεν είναι δουλεία σας»

Αναφερόμενος στα εν λόγω παράπονα, ο κ.Ανδρέας μας ανέφερε ότι μετά από προσπάθεια να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Δημόσιων Έργων για να εισηγηθούν να σταματήσουν, προσωρινά, την λειτουργία των φώτων τροχαίας, η απάντηση που έλαβαν είναι ότι «δεν είναι δουλειά σας και τα φώτα θα παραμείνουν». 

Μάλιστα μας τόνισε ότι τόσο από το Δημαρχείο Λάρνακας, την Αστυνομία αλλά και τα Δημόσια Έργα «μας στέλνει ο ένας στον άλλο, χωρίς απάντηση». 

Η κατάσταση ως έχειν

Κατευθυνόμενος κανείς από την Λάρνακα προς τα φώτα της Ορόκλινης η κίνηση με την οποία έρχεται αντιμέτωπος λόγω των οδικών έργων είναι τεράστια. Μάλιστα εάν επιχειρήσει ο οδηγός να στρίψει προς Ορόκλινη η πρόσβαση είναι κλειστή και τα φώτα τροχαίας λειτουργούν κανονικά.

Όπως ανέφερε στο ThemaOnline, ειδικός εμπειρογνώμονας σε θέματα της τροχαίας και του οδικού δικτύου - ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, η κατάσταση θα μπορούσε να αποφευχθεί με βασικά και απλά βήματα.

Η αποφυγή της ταλαιπώριας είναι εύκολη εάν οι αρμόδειοι προχωρούσαν με τα πιο κάτω- απλά βήματα:

  • Πρώτον, τον προσωρινό τερματισμό των φώτων τροχαίας για αποφυγή της απρόσκοπτης κίνησης.
  • Δεύτερον, την εκμίσθωση υπηρεσιών αστυνομικού τροχαίας ο οποίος θα αναλάβει την τροχαία ρύθμιση.
  • Τρίτον, καθοδήγηση των οδηγών προς τρεις παράπλευρους δρόμους, από το ξενοδοχείο Σβέλτος, οι οποίοι οδηγούν προς Ορόκλινη.

Επίσης οι αδυναμίες οργάνωσης είναι εμφανείς αφού στο σημείο υπάρχει έλλειψη σήμανσης με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μην γνωρίζουν προς τα πού να οδηγηθούν.

Να σημειώσουμε πως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι το χρονικό όριο των εν λόγω δημόσιων έργων είναι μέχρι τις πέντε εβδομάδες και ήδη βρισκόμαστε στην τρίτη.

Αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης αλλά και την μεγάλη ταλαιπωρία που έχει επιφέρει στους οδηγούς τα εν λόγω έργα, επιχειρήσαμε να μιλήσουμε με τον Διευθυντή Τμήματος Δημόσιων Έργων Λάρνακας, Κώστα Κωνσταντίνου, ο οποίος μας ανέφερε τα εξής:

«Τα έργα αφορούν το αποχετευτικό Λάρνακας γι' αυτό και συμφωνήθηκε μαζί με τον εργολάβο που ανέλαβε τις εργασίες, ο δρόμος να παραμείνει κλειστός από τις 10/05 μέχρι και τις 31/5/2019 ενώ έχουν δοθεί οδηγίες να ολοκληρωθούν τα έργα στο συμφωνημένο χρονικό όριο. Μάλιστα έχει ζητηθεί οι εργασίες να εκτελούνται με βάρδιες αλλά και με Σαββατοκυρίακα για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη εξυπηρέτηση των πολιτών». 

Όσον αφορά στην σηματοδότηση στο σημείο, ο κ.Κωνσταντίνου υποστήριξε την ύπαρξή τους ενώ μας επιβεβαίωσε πως ο οποιοσδήποτε δρόμος ο οποίος θα μπορούσε να βοηθήσει την καλύτερη λειτουργία του δικτύου έχει εξεταστεί με απόλυτη προσοχή. 

«Είμαστε ανοικτοί σε οποιεσδήποτε προτάσεις οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν»

Τώρα, όσον αφορά την λειτουργία των φώτων τροχαίας και μετά από το ερώτημα γιατί δεν σταματούν προσωρινά την λειτουργία τους ούτως ώστε να αποφύγουν την τροχαία κίνηση, ο ίδιος ο κ.Κωνσταντίνου, μετά από την εισήγησή μας, μας υποσχέθηκε να εξεταστεί άμεσα το ενδεχόμενο και εάν δεν προκαλείται κάποιο πρόβλημα τότε θα προχωρήσουν με την παύση των φώτων.  

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top