ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΕΣΥ: Πρόβλημα με ταυτότητες στην εγγραφή - «Το καλύτερο δώρο στα παιδιά μας»

ΓΕΣΥ: Πρόβλημα με ταυτότητες στην εγγραφή - «Το καλύτερο δώρο στα παιδιά μας»

Σε δηλώσεις στα γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), από τον Πρόεδρο του ΔΣ και τη Διευθυντική Ομάδα του Οργανισμού, αναφέρθηκε ότι όλα βαίνουν καλώς την πρώτη ημέρα εφαρμογής του ΓεΣΥ, ωστόσο βέβαια προκύπτουν κάποια προβλήματα.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Ο πρόεδρος του ΟΑΥ κ. Θωμάς Αντωνίου, στην αρχική τοποθέτησή του ανέφερε ότι με αφορμή πως η 1η Ιουνίου είναι η ημέρα του παιδιού το ΓΕΣΥ «είναι το καλύτερο δώρο που μπορούσαμε να κάνουμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές».

Η Κύπρος, επεσήμανε ο κ. Αντωνίου, είναι η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που εφαρμόζει Γενικό Σχέδιο Υγείας, ωστόσο είναι από τις πρώτες που έχουν καθολικά ηλεκτρονικό σύστημα.

Όπως διαβεβαίωσε, η πρώτη μέρα εφαρμογής του ΓΕΣΥ κυλά αρκετά ομαλά, ωστόσο είναι αναμενόμενο να προκύψουν κάποια προβλήματα.

Ο κ. Αντωνίου ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για την στήριξη και σημείωσε ότι ο ρόλος τους ήταν καθοριστικός ως προς την ενημέρωση και προετοιμασία του κόσμου.

Την πρώτη ημέρα της εφαρμογής του ΓΕΣΥ, μερικές δεκάδες ατόμων ήδη εφάρμοσαν το νέο σύστημα είτε για να εξυπηρετηθούν από τους προσωπικούς τους γιατρούς είτε για να προμηθευτούν φάρμακα (σ.σ. βάσει συνταγών).

Ωστόσο, επισημάνθηκε ότι λόγω της ημέρας (σ.σ. Σάββατο) οι επισκέψεις στους γιατρούς γενικότερα είναι μειωμένες.

Αναφέρθηκε ότι έχουν εντοπιστεί κάποια προβλήματα στην εγγραφή πολιτών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή τρίτων χωρών, ωστόσο σε συνεργασία με άλλα αρμόδια τμήματα, γίνεται προσπάθεια για επίλυση.

Ο πρόεδρος του ΟΑΥ ανέφερε ότι ανησυχούσαν για το σύστημα πληροφορικής διότι είναι πάνω σχεδόν όλοι οι πολίτες της Κύπρου, ωστόσο η εφαρμογή του είναι καλύτερη από τις προσδοκίες.

Επίσης, να αναφερθεί ότι σε ερώτηση δημοσιογράφου αν όντως προκύπτει πρόβλημα με τις κυπριακές ταυτότητες παλαιού τύπου, όπως γίνονται παράπονα, εξηγήθηκε όντως εντοπίστηκε το πρόβλημα αλλά μπορεί να επιλυθεί.

Συγκεκριμένα, όσοι δεν μπορούν να εγγραφούν λόγω αυτού του προβλήματος, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ΟΑΥ ή το κέντρο εξηπυρέτησης για ΓΕΣΥ και δίνοντας τον αριθμό της ταυτότητάς τους θα τους ενημερώσουν πως ακριβώς είναι γραμμένο το όνομα τους στο αρχείο πληθυσμού ή στην βάση δεδομένων και θα το εισάγουν έτσι

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top