ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Έρχονται αισθητές μειώσεις στα καύσιμα – «Βουτιά» στις τιμές του πετρελαίου- ΠΙΝΑΚΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Έρχονται αισθητές μειώσεις στα καύσιμα – «Βουτιά» στις τιμές του πετρελαίου- ΠΙΝΑΚΕΣ

«Ράλι ανόδου» παρουσιάστηκε τον τελευταίο ένα μήνα στις τιμές του «μαύρου χρυσού» διεθνώς, γεγονός που ανάγκασε τις εταιρίες πετρελαιοειδών στην Κύπρο να αναπροσαρμόσουν προς τα πάνω τις τιμές στα πρατήριο καυσίμων.

Του Στέλιου Στυλιανού

Η τιμή του πετρελαίου διεθνώς είχε ξεπεράσει και το φράγμα των 75 δολαρίων το βαρέλι όπως θα δείτε και στους σχετικούς πίνακες, με την βενζίνη, παρά την μείωση στο φόρο κατανάλωσης από την Κυβέρνηση να φτάνει στο 1,25 ευρώ, οδηγώντας πολλούς Κύπριους καταναλωτές να διαμαρτυρηθούν για τη συνεχιζόμενη αύξηση.

Εδώ και αρκετές μέρες όμως, οι τιμές διεθνώς έχουν «βουτήξει» και υποχωρήσει στα επίπεδα των 61,62 δολαρίων για το ΒRENT και 52,87 για το Αμερικανικό αργό.

Το συμπέρασμα που αβίαστα εξάγεται και είναι κατά γενική ομολογία αναμενόμενα είναι η πτώση και στις τιμές των καυσίμων στην Κύπρο, με τα επόμενα φορτία που θα φτάσουν στο νησί να έχουν λογικά αγοραστεί στις νέες μειωμένες τιμές.

Η υποχώρηση στις τιμές του μαύρου χρυσού αναμένεται να φέρει αλυσιδωτές μειώσεις, όχι μόνο στα καύσιμα, αλλά και σε άλλα αγαθά, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η μείωση  στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος κατά τους επόμενους μήνες.

Αυτό που ίσως πολλοί αγνοούν είναι το γεγονός πως τα συμβόλαια που υπογράφονται για την αγορά πετρελαίου με αυτές τις νέες τιμές είναι όχι άμεσης παράδοσης, αλλά με καθυστέρηση κάποιων εβδομάδων.

Σύμφωνα με τα όσα μας μετέφερε έγκυρη πηγή, στην Κύπρο φτάνουν φορτία καυσίμων κάθε περίπου 8 μέρες και ως εκ τούτου σίγουρο είναι πως με την επόμενη παραλαβή θα δούμε και τις τιμές στα πρατήρια να «πέφτουν», χωρίς ακόμα να μπορεί προσδιοριστεί η μείωση η οποία ωστόσο λογικά θα είναι αισθητή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



ΠτΔ: Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό

ΠτΔ: Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό

Κρίσιμη για το Κυπριακό χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης την ερχόμενη εβδομάδα με την επιστροφή στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Χολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top