ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ατζέντα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες - Αναμένεται καταδίκη της Τουρκίας

Η ατζέντα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες - Αναμένεται καταδίκη της Τουρκίας

Οι ηγέτες της ΕΕ συγκεντρώνονται και πάλι στις Βρυξέλλες για να συμφωνήσουν σε υποψηφιότητες για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο και την Προεδρία της ΕΚΤ, να υιοθετήσουν το στρατηγικό θεματολόγιο της ΕΕ για τα επόμενα 5 χρόνια και να αναθεωρήσουν την εμβάθυνση της ΟΝΕ. Επίσης προβλέπεται η καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα αρχίσει την Πέμπτη (20/6) στις 15.00 τοπική ώρα Βρυξελλών με την παραδοσιακή ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κατά την πρώτη σύνοδο εργασίας (15:30), οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα συζητήσουν και θα εγκρίνουν συμπεράσματα σχετικά με τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ (Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο - ΠΔΠ), το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, την κλιματική αλλαγή, την παραπληροφόρηση και τις υβριδικές τις απειλές καθώς και τις εξωτερικές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία και της δράσης της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου. Οι ηγέτες αναμένεται επίσης να υιοθετήσουν τη νέα Στρατηγική Ατζέντα για το 2019-2024.

Επίσης, σε αυτή την πρώτη σύνοδο εργασίας, ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις της τρέχουσας εκ περιτροπής προεδρίας του Συμβουλίου, θα παράσχει ενημέρωση όσον αφορά την εφαρμογή των προηγούμενων συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών (που θα πραγματοποιηθεί στις 19:15) θα συζητηθούν διορισμοί στις κορυφαίες θέσεις των θεσμών της ΕΕ. Όπως συμφωνήθηκε στο άτυπο δείπνο τους στις 28 Μαΐου, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα επιδιώξουν να διορίσουν νέο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και να ορίσουν υποψηφίους για τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικών.

Την Παρασκευή (21/6) το πρωί, αρχής γενομένης από τις 09.30, οι ηγέτες της ΕΕ-27 θα συναντηθούν για μια σύνοδο κορυφής του ευρώ, σε περιεκτική σύνθεση (27). Οι ηγέτες αναμένεται να υποστηρίξουν την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ευρωομάδα στη μεταρρύθμιση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ).

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top