ΔΙΕΘΝΗ

Αλ Σίσι και Πούτιν προσβλέπουν σε περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών τους

Αλ Σίσι και Πούτιν προσβλέπουν σε περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών τους

Η ενίσχυση των σχέσεων Ρωσίας – Αιγύπτου, σε όλους τους τομείς, αποτέλεσε το βασικό θέμα της συνάντησης που είχε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στην ιαπωνική πόλη της Οζάκα.

 
Η «Αλ Αχράμ» αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος Αλ Σίσι δήλωσε ότι η Αίγυπτος προσβλέπει στην ενίσχυση των αιγυπτoρωσικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, επαινώντας τα βασικά κοινά έργα που εκτελούνται στην Αίγυπτο, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου αιγυπτιακού πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη Ντάμπαα και της ρωσικής βιομηχανικής ζώνης στο Σουέζ, όπως ανέφερε προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής προεδρίας, Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την πλευρά του, «ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε τη σημασία που αποδίδει η χώρα του στην ανάπτυξη των σχέσεων με την Αίγυπτο κατά την προσεχή περίοδο στο πλαίσιο στρατηγικής εταιρικής σχέσης και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».
 
Παράλληλα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις προοπτικές της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ της Αιγύπτου, της Ρωσίας και της Αφρικής, με το δεδομένο ότι αυτόν τον χρόνο η Αίγυπτος ασκεί την Προεδρία της Αφρικανικής Ένωσης.
 
Να σημειωθεί ότι τον προσεχή Οκτώβριο, θα πραγματοποιηθεί ρωσοαφρικανική Σύνοδος Κορυφής στο Σότσι της Ρωσίας με συμπροεδρεύοντες τους ηγέτες της Ρωσίας και της Αιγύπτου. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top