Αλ Σίσι και Πούτιν προσβλέπουν σε περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών τους

Αλ Σίσι και Πούτιν προσβλέπουν σε περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών τους

Η ενίσχυση των σχέσεων Ρωσίας – Αιγύπτου, σε όλους τους τομείς, αποτέλεσε το βασικό θέμα της συνάντησης που είχε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στην ιαπωνική πόλη της Οζάκα.

 
Η «Αλ Αχράμ» αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος Αλ Σίσι δήλωσε ότι η Αίγυπτος προσβλέπει στην ενίσχυση των αιγυπτoρωσικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, επαινώντας τα βασικά κοινά έργα που εκτελούνται στην Αίγυπτο, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου αιγυπτιακού πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη Ντάμπαα και της ρωσικής βιομηχανικής ζώνης στο Σουέζ, όπως ανέφερε προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής προεδρίας, Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την πλευρά του, «ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε τη σημασία που αποδίδει η χώρα του στην ανάπτυξη των σχέσεων με την Αίγυπτο κατά την προσεχή περίοδο στο πλαίσιο στρατηγικής εταιρικής σχέσης και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».
 
Παράλληλα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις προοπτικές της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ της Αιγύπτου, της Ρωσίας και της Αφρικής, με το δεδομένο ότι αυτόν τον χρόνο η Αίγυπτος ασκεί την Προεδρία της Αφρικανικής Ένωσης.
 
Να σημειωθεί ότι τον προσεχή Οκτώβριο, θα πραγματοποιηθεί ρωσοαφρικανική Σύνοδος Κορυφής στο Σότσι της Ρωσίας με συμπροεδρεύοντες τους ηγέτες της Ρωσίας και της Αιγύπτου. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.