ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ: Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη των επτά θυμάτων του Μεταξά - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ: Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη των επτά θυμάτων του Μεταξά - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στη μνήμη των εφτά θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου, που συγκλόνισε την κυπριακή κοινωνία, ήταν αφιερωμένη η πολυπολιτισμική εκδήλωση της Κυριακής (30/6), που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία.

Η εκδήλωση, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Αστυνομίας Κύπρου και της Κοινοτικής Αστυνόμευσης Λευκωσίας και στόχος της ήταν η σύσφιξη των σχέσεων των υπηκόων τρίτων χωρών, που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο, με την Αστυνομία και την κυπριακή κοινωνία γενικότερα.  

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, κυπρίων αλλά και υπηκόων τρίτων χωρών, που βρίσκονται στην Κύπρο, ψυχαγώγησαν το κοινό με μουσική, χορό και τραγούδια.

Η όλη εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Κύπρου Μιχαηλίδη, ενώ το παρόν τους έδωσαν και ο Πρόξενος της Σρι Λάνκα στην Κύπρο κ. Rohana Ambagolla και αντιπροσωπία της Κίνησης για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ). 

Στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, τόνισε ότι «Η εκδήλωση αυτή είναι για μας έμπρακτη έκφραση του σεβασμού της Αστυνομίας Κύπρου προς όλους τους κατοίκους της Κύπρου, είτε πρόκειται για ντόπιους, είτε για αλλοδαπούς.

Υποστηρίζουμε την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων και την ανάπτυξη ποικίλων μορφών αλληλογνωριμίας και αμοιβαίου σεβασμού. Δεν υποστηρίζουμε την γκετοποίηση και την περιθωριοποίηση». 

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, επισήμανε επίσης ότι η «Η Αστυνομία είναι η εντεταλμένη από την κυπριακή πολιτεία, ως μιας σύγχρονης χώρας υποδοχής μεταναστών και προσφύγων εδώ και δεκαετίες, να απαιτεί σεβασμό στους Νόμους και ταυτόχρονα να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Γι’ αυτό είναι υποχρέωσή μας να αντιμετωπίζουμε όλους τους πολίτες και κατοίκους του νησιού μας, χωρίς διακρίσεις, ρατσιστικά ή φυλετικά σύνδρομα». 

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Αρχηγός της Αστυνομίας ανέφερε ότι, «Η Αστυνομία δίνει σήμερα το μήνυμα προς τους μετανάστες ότι ενεργεί με αμεροληψία, σοβαρότητα, επαγγελματισμό και γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τις γυναίκες και τα παιδιά. Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι ντόπιος ή αλλοδαπός, Ευρωπαίος ή από Τρίτη Χώρα. Όλοι ενώπιον του νόμου είμαστε ίσοι και έχουμε δικαίωμα για την ίση μεταχείριση». 

Φωτογραφίες:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top