ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Παιδείας: «Νομότυπα έδρασαν Πανεπιστήμιο Κύπρου - ΤΕΠΑΚ στο θέμα των διεθνών εξετάσεων»

Υπ. Παιδείας: «Νομότυπα έδρασαν Πανεπιστήμιο Κύπρου - ΤΕΠΑΚ στο θέμα των διεθνών εξετάσεων»

Νομότυπα έχουν δράσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου να δεχθούν αιτήσεις για εισαγωγή υποψηφίων σε προπτυχιακά προγράμματα των δύο Πανεπιστημίων, βάσει επιτυχίας τους στις διεθνείς εξετάσεις σύμφωνα με γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Υπουργός, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες που εκφράστηκαν για το εν λόγω ζήτημα, ζήτησε Γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα κατά πόσο η απόφαση των δύο Πανεπιστημίων είναι νομότυπη.

Η Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με σημερινή επιστολή της ενημέρωσε τον Υπουργό Παιδείας, ότι όπως ρητά ορίζεται στην παράγραφο (1) του Κανονισμού 9 των περί Πανεπιστημίου Κύπρου, η κατανομή και προσφορά θέσεων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου σε υποψηφίους θέσεων σε προπτυχιακά προγράμματα σπουδών γίνεται σύμφωνα με το σύστημα εισαγωγής στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου που προβλέπεται στον περί Διεξαγωγής των Παγκύπριων Εξετάσεων Νόμο.

Η παράγραφος (2) του Κανονισμού 9, αυτό το οποίο επιτρέπει είναι τη διάθεση θέσεων που παραμένουν αδιάθετες μετά την εφαρμογή των διατάξεων του περί Διεξαγωγής των Παγκύπριων Εξετάσεων Νόμου.

Αντίστοιχες διατάξεις υπάρχουν στον Κανονισμό 10 των περί Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (Φοιτητικά Θέματα και Θέματα Σπουδών) Κανονισμών του 2015 (Κ.Δ.Π. 52/2015)».

Η Νομική Υπηρεσία καταλήγει ότι, με βάση το περιεχόμενο  των πιο πάνω κανονιστικών διατάξεων, προκύπτει ότι αυτές δεν συγκρούονται με τις διατάξεις του περί Διεξαγωγής των Παγκύπριων Εξετάσεων Νόμου, και εφόσον έχουν τηρηθεί οι προϋποθέσεις που ορίζονται στις εν λόγω κανονιστικές διατάξεις, τα δύο Πανεπιστήμια έχουν δράσει νομότυπα εντός των προβλεπόμενων εξουσιών τους.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top