Κλειστό κύκλωμα βίντεο παρακολούθησης στους δημόσιους χώρους, θα εγκαταστήσει η Αγία Νάπα

Κλειστό κύκλωμα βίντεο παρακολούθησης στους δημόσιους χώρους, θα εγκαταστήσει η Αγία Νάπα

Κλειστό κύκλωμα βίντεο παρακολούθησης στους δημόσιους χώρους αναμένεται να εγκαταστήσει το καλοκαίρι του 2020 ο Δήμος Αγίας Νάπας.

 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, η πρόταση της Αγίας Νάπας για την εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος βίντεο παρακολούθησης (ΚΚΒΠ) στους δημόσιους χώρους του Δήμου για την προστασία της δημόσιας περιουσίας».
 
Η πρόταση του Δήμου «είναι σύμφωνη με τις υποδείξεις της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς τεκμηριώθηκε πλήρως και από σχετική μελέτη της Αστυνομίας. Ετσι η Αγία Νάπα θα γίνει ο πρώτος Δήμος της Κύπρου που θα εγκαταστήσει ΚΚΒΠ εντός των ορίων του Δήμου για την προστασία της δημόσιας περιουσίας».
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «σύμφωνα με την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο Δήμος Αγίας Νάπας θα ενεργεί ως ο υπεύθυνος επεξεργασίας του ΚΚΒΠ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων όσων καταγράφονται, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των δημοτών και των τουριστών του Δήμου Αγίας Νάπας και η πάταξη της οχληρίας με βάση τον περί Δήμων Νόμο».
 
Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και ουσιώδες μέτρο, το οποίο θα βελτιώσει σημαντικά την ασφάλεια και θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας στον Δήμο, καθώς θα λειτουργήσει προληπτικά για τη μείωση της εγκληματικότητας και θα βοηθήσει στην διερεύνηση διάφορων ενεργειών κατά της δημόσιας περιουσίας. Οι τουρίστες και οι δημότες του Δήμου Αγίας Νάπας θα είναι ασφαλείς και θα αισθάνονται ασφαλείς».
 
Η Αγία Νάπα άρχισε ήδη να «προετοιμάζει τους όρους για προκήρυξη προσφορών σύμφωνα με τις μελέτες και τις εγκρίσεις που έχουν εξασφαλιστεί με στόχο να το σύστημα ΚΚΒΠ να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2020».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE