ΔΙΕΘΝΗ

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 2 νεκροί και 17 τραυματίες από εκρήξεις και επιθέσεις την ημέρα των προεδρικών εκλογών

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 2 νεκροί και 17 τραυματίες από εκρήξεις και επιθέσεις την ημέρα των προεδρικών εκλογών

Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν στο Αφγανιστάν εν μέσω καταγγελιών ότι η εκλογική διαδικασία ήταν προβληματική και η συμμετοχή των ψηφοφόρων μικρή, εντείνοντας τις ανησυχίες ότι ένα αμφίβολο αποτέλεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει την χώρα, σε μεγαλύτερο χάος.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των εκλογών δεν αναμένονται πριν από την 17η Οκτωβρίου, ενώ τα τελικά αποτελέσματα δεν θα γίνουν γνωστά, πριν από την 7η Νοεμβρίου.

Στην περίπτωση που κάποιος προεδρικός υποψήφιος δεν συγκεντρώσει ποσοστό 51% των ψήφων, θα διεξαχθεί ένας δεύτερος εκλογικός κύκλος μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων.

Οι αντάρτες των Ταλιμπάν επιτέθηκαν κατά αρκετών εκλογικών τμημάτων σε όλο το Αφγανιστάν, προκειμένου να εκτροχιάσουν την εκλογική διαδικασία, αλλά τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας απέτρεψαν την βία μεγάλης κλίμακας.

Νεκροί και τραυματίες ύστερα από επιθέσεις Ταλιμπάν σε εκλογικά τμήματα

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν σε εκρήξεις και επιθέσεις με ρουκέτες στο Αφγανιστάν σήμερα, κατά τη διάρκεια της σημερινής εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της χώρας.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός έξω από σχολείο που χρησιμοποιείτο ως εκλογικό κέντρο, στην περιοχή Σορκ Ροντ στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ, όπως δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ο Σοχράμπ Καντερί, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου.

Άλλη έκρηξη μέσα σε τζαμί που χρησιμοποιείτο ως εκλογικό τμήμα στην πόλη Κανταχάρ είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, όπως δήλωσε ο Μοχάμαντ Καζίμ Αζάντ, αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας. Στην επαρχία Κουντούζ, τουλάχιστον ένας παρατηρητής των εκλογών σκοτώθηκε σε επιθέσεις με ρουκέτες, σύμφωνα με μέλη του τοπικού επαρχιακού συμβουλίου.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη 

Το κίνημα των Ταλιμπάν, που έχει κατ’ επανάληψη απειλήσει να εμποδίσει τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ότι απέκλεισε την πρόσβαση σε εκλογικά τμήματα σε κάποιες επαρχίες και ότι επιτέθηκε σε κάποια κέντρα.

Σύμφωνα με τους Ταλιμπάν, επιθέσεις έγιναν στις επαρχίες Γκάζνι, Πάκτια, Κουνάρ, Πακτίκα, Παρβάν και Μπαμγιάν καθώς και στην πρωτεύουσα Καμπούλ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top