Σαφές μήνυμα Αμερικανού ΥΠΕΞ: Οι παράνομες γεωτρήσεις είναι απαράδεκτες

Σαφές μήνυμα Αμερικανού ΥΠΕΞ: Οι παράνομες γεωτρήσεις είναι απαράδεκτες

Οι παράνομες γεωτρήσεις είναι απαράδεκτες και παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες δικαίου, επανέλαβε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 5/10 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα. 



Ερωτηθείς αν οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε κυρώσεις στην Τουρκία λόγω των παραβιάσεων της κυπριακής ΑΟΖ, ο κ. Πομπέο σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να προσπαθεί να πείσει τους Τούρκους ότι αυτό δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. «Η διαμάχη δεν θα πρέπει να στρατιωτικοποιηθεί. Οι παράνομες γεωτρήσεις είναι απαράδεκτες και παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες δικαίου», υπογράμμισε ο κ. Πομπέο. 

Παράλληλα, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση τι να περιμένει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ σε περίπτωση επανάληψης ενός επεισοδίου παρόμοιου με αυτό των Ιμίων, ο κ. Πομπέο σημείωσε «να είστε βέβαιοι ότι θα δράσουμε για να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τις βασικές αξίες της κυριαρχίας ενός κράτους, του κράτους Δικαίου και της προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Στην επερχόμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Κύπρο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Κύπρο για τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γαλλοκυπριακό Σχολείο στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE