ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ολομέλεια της Βουλής ομόφωνα ψήφισε τροποποίηση στο δελτίο δαπανών του ΚΟΑΓ

Η Ολομέλεια της Βουλής ομόφωνα ψήφισε τροποποίηση στο δελτίο δαπανών του ΚΟΑΓ

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα σε νόμο τροποποίηση στον Προϋπολογισμό του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ) του 2018 και του δελτίου δαπανών του Οργανισμού, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις για δαπάνη ύψους €1.148.236 η οποία έγινε κατά το έτος 2018.

 
Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών στον Προϋπολογισμό του ΚΟΑΓ για το έτος 2018 είχε περιληφθεί κονδύλι ύψους €7.000.000 για επιστροφές ποσών στο πλαίσιο του στεγαστικού σχεδίου που παρέχεται από τον οργανισμό για τους χαμηλά αμειβόμενους.
 
Προστίθεται ότι στο πλαίσιο συμφωνίας του ΚΟΑΓ με την κυβέρνηση για τη ρύθμιση των οφειλών του οργανισμού για το σχέδιο χαμηλά αμειβομένων απαιτείται η επιστροφή ποσού ύψους €8.148.236, το οποίο ο οργανισμός έλαβε από την κυβέρνηση υπό μορφή δανείου για την υλοποίηση του σχεδίου, για την πλήρη εξόφληση σχετικών οφειλών μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017 και συναφώς, η διαφορά που προκύπτει ύψους €1.148.236 προτείνεται όπως καλυφθεί από εξοικονομήσεις από το άρθρο 23 «Αγορές Γης και Κτηρίων» (€430.000) και από το άρθρο 1 Κεφαλαιουχικές Δαπάνες, «Ανέγερση Συγκροτήματος Κατοικιών και Διαμερισμάτων στα Πολεμίδια, Λεμεσός» (€718.236).

 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top