LIKE ONLINE

Καταγγελίες από συγγενή του 14χρονου Στυλιανού για το Γρ. Ευημερίας και τα αδέλφια του: «Τα δύο μωρά είναι στην φυλακή...» - VIDEO

Καταγγελίες από συγγενή του 14χρονου Στυλιανού για το Γρ. Ευημερίας και τα αδέλφια του: «Τα δύο μωρά είναι στην φυλακή...» - VIDEO

Καταγγελίες σε βάρος λειτουργών του Γρ. Ευημερίας εξαπέλυσε συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας του 14χρονου Στυλιανού, που εντοπίστηκε νεκρός σε φάρμα στον Κοτσιάτη. Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι τα δύο αδέλφια του που πλέον ζουν σε στέγη, είναι σαν φυλακισμένα.

Ο κ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου, που φιλοξενήθηκε τηλεφωνικώς την Πέμπτη (17/10) στην εκπομπή του OMEGA «Ενημέρωση Τώρα», αρχικά κατήγγειλε ότι λειτουργοί του Γρ. Ευημερίας που ήταν εμπλεκόμενοι και παρακολουθούσαν τον Στυλιανό, πριν τον θάνατό του, τώρα διερευνούν την υπόθεση, ενώ θα έπρεπε να απομακρυνθούν.

Αναφέρθηκε στις δύο φορές που μέχρι στιγμής εμφανίστηκαν ενώπιον δικαστηρίου.

Όπως  είπε στις 21 Σεπτεμβρίου όταν πήγαν για πρώτη φορά στο δικαστήριο, το Γρ. Ευημερίας δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει να γίνει το σπίτι λειτουργικό για να μπορέσουν τα δύο αδέλφια του Στυλιανού να επιστρέψουν σπίτι τους, αφού οδηγήθηκαν σε στέγη μετά το δυσάρεστο γεγονός.

«Το Γρ. Ευημερίας πήγε, είδε το σπίτι και είπε ότι όντως χρειάζεται πολύ δουλεία και μας ευχήθηκε καλή δύναμη» ανάφερε ο κ. Χριστοδούλου.

Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι το Γρ. Ευημερίας τους υποσχέθηκε ότι θα έκαναν τις εργασίες στο σπίτι, και ότι ο κ. Χριστοδούλου θα έπρεπε να κάνει αίτηση για να πάνε τα παιδιά σπίτι του, μέχρι να επισκευαστεί το σπίτι και να επιστρέψουν. Όπως ανάφερε, όλα αυτά, είναι γραμμένα στα πρακτικά του δικαστηρίου.

Στις 7/10 όταν όμως εμφανίστηκαν για δεύτερη φορά στο δικαστήριο τους τόνισαν ότι το Γρ. Ευημερίας δεν βοήθα στις επισκευές σπιτιών και τους είπαν να αποταθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Στο ενδιάμεσο, ο κ. Χριστοδούλου, έκανε την αίτηση για να αναλάβει τα παιδιά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, την προηγούμενη ημέρα λειτουργός του Γρ. Ευημερίας, έπιασε τηλέφωνο τη γυναίκα του και προσπαθούσε να τους αποτρέψει από το να αναλάβουν τα παιδιά,  λέγοντας τους ότι θα είναι δύσκολες καταστάσεις κ.α.

Όταν πήγαν να καταθέσουν την αίτηση, είπε ο κ. Χριστοδούλου, τελικά την έπεισαν με χίλια βάσανα να την πιάσει, αλλά τους είπε ότι την λαμβάνει με κάθε επιφύλαξη.

Ο κ. Χριστοδούλου, ισχυρίστηκε ότι μετά από αυτό το περιστατικό, όταν πήγαν στο δικαστήριο στις 7/10 άλλαξαν τα πάντα: «Οι δικαστές πριν είπαν ότι με το που γίνει η αίτηση θα γίνονταν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες και μετά μας είπε ότι θα πάνε βάσει των κανονισμών άρα θα πάρει από 6 μήνες μέχρι που να ενηλικιωθούν τα μωρά».

Όσον αφορά την θέση της οικογενείας για τους ισχυρισμούς για βία στην οικογένεια ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι έπιασαν τα μωρά χωρίς καμία κατηγορία απέναντι στους γονείς.

 «Η μονή κατηγορία που βρήκαν είναι το 2012 όταν έδωσε ένα χαστούκι – πάτσο του μιτσή (σ.σ. ο πατέρας) και ενεπλάκη το Γρ. Ευημερίας και πήγε η υπόθεση στο δικαστήριο, τίποτε άλλο!» ανάφερε.

Διερωτήθηκε γιατί οι υπηρεσίες, δεν πήγαν με δικαστικό ένταλμα όταν ζούσε ο Στυλιανός, να πάρουν τα παιδιά από σπίτι.

Όταν πήραν τα μωρά την επόμενη μέρα από τον θάνατο, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου, τους είπαν ότι θα πάνε στην στέγη για 2-3 μέρες ώστε να τους βοηθήσουν ψυχολογικά, ωστόσο εν τέλει είναι εκεί 40 μέρες, και ο ψυχολόγος τα είδε 2 φορές, είπε.

«Είναι δυο μωρά φυλακισμένα, είναι στην φυλακή τα μωρά» είπε χαρακτηριστικά.  

Αναφέρθηκε και στα γενέθλια του ενός από τα δύο παιδιά που ήταν πρόσφατα και χρειάστηκε να κάνει αίτηση για να μπορέσει να το δει το μωρό.  Το εν λόγω παιδί είναι μάλιστα βαφτιστήρι του.

Ο κ. Χριστοδούλου, έκανε αναφορά και στο βίντεο από την ρατσιστική επίθεση τριών Ε/κ σε γυναίκα από την Ρωσία, στο οποίο φαίνονται δύο παιδιά που «θυματοποιηθήκαν» όπως είπε και διερωτήθηκε γιατί το Γρ. Ευημερίας δεν πήγε να τα πιάσει.

«Αλλά τζιαμέ κυκλοφορούν με Mercedes και BMW, έχουν λεφτά στις τράπεζες τζιαί εν μπορεί κανένας να τους αγγίξει. Γιατί έχουν οκέλλες των 200 και 300 χιλιάδων. Εν θα ασχοληθούν με τζείνο το περαστικό, εν να ασχοληθούν με κάποιους, οι οποίοι είναι αδύνατοι και θέλουν να τους πιάσουν τα μωρά;» σημείωσε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top