ΕΛΛΑΔΑ: Η Αστυνομία εξάρθρωσε στο παρά πέντε τρομοκρατική οργάνωση – Ετοίμαζαν κτυπήματα σε όλη την Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ: Η Αστυνομία εξάρθρωσε στο παρά πέντε τρομοκρατική οργάνωση – Ετοίμαζαν κτυπήματα σε όλη την Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Αττική μετά και την εξάρθρωση τρομοκρατικής ομάδας και την σύλληψη των δύο ηγετικών στελεχών της.

Η οργάνωση αυτή, ονομάζεται  «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και βρίσκόταν πίσω από  τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στη Γαλλική Πρεβεία, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη σε κλούβα των ΜΑΤ, στην πρεσβεία του Μεξικού, και το 2014 πάλι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με καλάσνικοφ. Από τις επιθέσεις αυτές τραυματίστηκαν συνολικά δύο αστυνομικοί.

Η Αστυνομία, είχε λάβει πληροφόρηση, πως η οργάνωση αυτή ετοίμαζε κτυπήματα σε όλη την Ελλάδα και πως διέθετε μεγάλο οπλοστάσιο.

Οι δύο συλληφθέντες είναι ένας 41χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2010 μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα αμέσως μετά τη δολοφονία του Λάμπρου Φούντα στον Νέο Κόσμο, και ένας 45χρονος ο οποίος δεν είχε συλληφθεί ποτέ.

Η αντιτρομοκρατική αναζητεί και άλλα πρόσωπα γνωστά στους αναρχικούς κύκλους της πόλης.

Από της έρευνες της Αστυνομίας, στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν πέντε πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο, δύο τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα, δύο πυροβόλα πιστόλια, τέσσερεις  χειροβομβίδες δακρυγόνου CS, έξι κοινοί πυροκροτητές, εννέα ηλεκτρικοί πυροκροτητές, δύο αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές, ένα τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT), δύο φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα, τρεις πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας και  τρία σώματα χειροβομβίδας

Η έρευνες της αντιτρομοκρατικής θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη εξάρθρωση όλων των τρομοκρατικών ομάδων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO: ΠτΔ: «Χρόνια πολλά στην Κυπριακή Δημοκρατία – Η Εθνική Φρουρά θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο»

VIDEO: ΠτΔ: «Χρόνια πολλά στην Κυπριακή Δημοκρατία – Η Εθνική Φρουρά θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο»

Αγωνιζόμενοι για τον στόχο της απελευθέρωσης, έχουμε υποχρέωση να ενισχύουμε με πράξεις κι όχι με λόγια, όλους τους παράγοντες ισχύος της χώρας μας, είπε σήμερα ο Προεδρος της Δημοκρατίας κ.Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχθηκε σήμερα τον χαιρετισμό της στρατιωτικής παρέλασης με την ευκαιρία της επετείου της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ, στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE