ΕΛΛΑΔΑ: Τρόμαξαν και οι αστυνομικοί με όσα βρήκαν στο 'καταφύγιό' της οργάνωσης που ετοίμαζε κτύπημα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΛΛΑΔΑ: Τρόμαξαν και οι αστυνομικοί με όσα βρήκαν στο 'καταφύγιό' της οργάνωσης που ετοίμαζε κτύπημα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Ευτυχώς προλάβαμε», με αυτή τη χαρακτηριστική ατάκα ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής έδωσε το στίγμα της σοβαρότητας των συλλήψεων που έγιναν το Σάββατο 9/11 στον Χολαργό. 

Οι Ελληνικές Αρχές έφθασαν στην σύλληψη δύο ανδρών ηλικίας 41 και 45 ετών, καθώς και μιας 39χρονης γυναίκας.

Τα εν λόγω πρόσωπα κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών υλών, παράβαση του Νόμου περί όπλων, πλαστογραφία και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σημειώνεται ότι η σύλληψή τους θεωρείται ως εξάρθρωση της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής, κ. Ελευθέριος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι αυτό που τρομάζει περισσότερο, είναι η ποσότητα και η δύναμη των εκρηκτικών υλών που κατάσχεσε η αντιτρομοκρατική.

Εκτός από τα Καλάσνικοφ και τα εκρηκτικά οι τρομοκράτες είχαν επίσης διόπτρα νυχτερινής σκόπευσης, φάρο ασθενοφορου και λέιζερ και η εκτίμηση είναι ότι οι τρομοκράτες ετοίμαζαν μεγάλο νυχτερινό χτύπημα μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Αυτά τα όπλα σκοτώνουν. Δύο από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί. Ευτυχώς δεν σκότωσαν, τραυμάτισαν όμως αστυνομικούς. Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και χειροβομβίδα, όπως ξέρετε. Δεν γνωρίζουμε τι αθώα θύματα μπορούσε να προκαλέσει, συγκεκριμένα στη γαλλική Πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας. Εκείνο που τρομάζει ακόμα περισσότερο είναι η ποσότητα και η δύναμη των εκρηκτικών υλών που κατασχέσαμε. Ευτυχώς προλάβαμε» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής.

 

Πληροφορίες από Protothema.gr/iEfimerida.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς - Τα επόμενα βήματα και η μεγάλη δοκιμασία των θεσμών

«Κράτος Μαφία»: Η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς - Τα επόμενα βήματα και η μεγάλη δοκιμασία των θεσμών

Η ανακοίνωση της Αρχής Κατά της Διαφθοράς για την υπόθεση που συνδέεται με το βιβλίο «Κράτος Μαφία» του Μακάριου Δρουσιώτη ήταν αναμφίβολα μία από τις σημαντικότερες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών. Όχι μόνο λόγω των προσώπων που φέρονται να περιλαμβάνονται στα ευρήματα της έρευνας, αλλά κυρίως γιατί ανοίγει μια νέα και ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για τη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE