ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΠΕΟ καλεί Υπ. Οικονομικών να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στα χέρια του για τις χρεώσεις τραπεζών

Η ΠΕΟ καλεί Υπ. Οικονομικών να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στα χέρια του για τις χρεώσεις τραπεζών

Ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης καλεί τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στα χέρια του, όπως τον Περί της Συγκρισιμότητας των Τελών, της Αλλαγής Λογαριασμού Πληρωμών και της Πρόσβασης σε Λογαριασμούς Πληρωμών Νόμο του 2017 όπως και να ασκήσει τις αναγκαίες πιέσεις για να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις για τις επιβαρύνσεις για τη χρήση των τραπεζικών υπηρεσιών.

Σε επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Οικονομικών, ο κ. Κυρίτσης καταγγέλλει την ασυδοσία των τραπεζών τονίζοντας πως οι επιβαρύνσεις πλήττουν κυρίως τα χαμηλομεσαία στρώματα και τους χαμηλοσυνταξιούχους.
 
«Τόσο η Ελληνική Τράπεζα όσο και η Τράπεζα Κύπρου προχωρούν σε νέες απαράδεκτες επιβαρύνσεις για τη χρήση των τραπεζικών υπηρεσιών.  Επιβαρύνσεις οι οποίες ιδιαίτερα για τα χαμηλομεσαία στρώματα και τους χαμηλοσυνταξιούχους είναι δυσβάστακτες και ουσιαστικά αφαιρούν από το εισόδημα τους», αναφέρει ο κ. Κυρίτσης στην επιστολή του.
 
Δεν έφτανε, σημειώνει, η δημιουργία ουσιαστικά ενός τραπεζικού ολιγοπωλίου το κλείσιμο των υποκαταστημάτων του πρώην Συνεργατισμού από την Ελληνική που ταλαιπωρεί χιλιάδες κόσμο κυρίως συνταξιούχους, οι τράπεζες λειτουργώντας ουσιαστικά ως ολιγοπώλια και έξω από κάθε κοινωνική ευθύνη και αντίληψη για το τι συμβαίνει στην κοινωνία, προχωρούν σε νέα χαράτσια για τον κόσμο.
 
«Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση μέχρι σήμερα παρακολουθεί ουσιαστικά απαθής αυτή την κατάσταση.  Όταν στο όνομα της ελεύθερης αγοράς παρουσιάζονται φαινόμενα αισχροκέρδειας και υπερτιμήσεων θεωρούμε ότι το κράτος έχει υποχρέωση να αναλάβει δράση», προστίθεται.
 
Η ΠΕΟ καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στα χέρια του, όπως τον Περί της Συγκρισιμότητας των Τελών, της Αλλαγής Λογαριασμού Πληρωμών και της Πρόσβασης σε Λογαριασμούς Πληρωμών Νόμο του 2017 όπως και να ασκήσει τις αναγκαίες πιέσεις για να μην εφαρμοστούν αυτές οι αποφάσεις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top