Ορούτς Ρέις : Μυστική αποστολή ελληνικού F-16 πάνω από το τουρκικό πλοίο

Ορούτς Ρέις : Μυστική αποστολή ελληνικού F-16 πάνω από το τουρκικό πλοίο

Τη μυστική αποστολή ενός ελληνικού F16 σχετικά με το τουρκικό ερευνητικό Ορούτς Ρέις αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, o αμυντικός συντάκτης Κώστας Συμεωνίδης από το Πεντάγωνο.

To ελληνικό F16, όπως αναφέρει το star, απογειώθηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί από τη βάση της Αεροπορίας στον Άραξο, εφοδιασμένο με το ειδικό ατρακτίδιο φωτογράφισης και έφτασε λίγο πριν τις 9.10 π.μ. την Παρασκευή 31/01 στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, όπου φωτογράφισε από τον αέρα και από απόσταση το ερευνητικό σκάφος.

Με τον τρόπο αυτό το Πεντάγωνο και κατά επέκταση και η ελληνική κυβέρνηση είχαν πλήρη εικόνα από το πρωί για το γεγονός ότι από το Ορούτς Ρέιτς υπήρχαν απλωμένα καλώδια (τα οποία κατά μία εκδοχή δεν πρόλαβε να τα μαζέψει όταν αναχώρησε εσπευσμένα και λόγω κακοκαιρίας από τη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, στην οποία πραγματοποιούσε έρευνες.

Το γεγονός πάντως ότι υπήρχαν απλωμένα καλώδια δε συνεπάγεται ότι πραγματοποιούσε και υποθαλάσσιες έρευνες, κάτι το οποίο θα ήταν παράνομο και το οποίο παραμένει άγνωστο.

Το απόγευμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρο επισκέφθηκαν το Μαξίμου όπου ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το όλο περιστατικό και για την πορεία εξόδου του τουρκικού σκάφους από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κατά τη συνάντηση στις 26 Αυγούστου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του ηγέτη  των Τουρκοκυπρίων Τουφάν Έρχιουρμαν αναμένεται να συζητηθεί κατά πόσο υπάρχει πρόθεση από Τ/κ πλευράς για πρόοδο στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ειδικά όσον αφορά στα σημεία διέλευσης, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.