ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση η απάντηση του Παπαδάκη: Λαμβάνει νομικά μέτρα

Άμεση η απάντηση του Παπαδάκη: Λαμβάνει νομικά μέτρα

Ή να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του ή να είναι έτοιμος να δεχθεί τις συνέπειες των πράξεών του, καλεί τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, ο Δημήτρης Παπαδάκης.

Του Γιώργου Τάττη

Ο Ευρωβουλευτής του κόμματος με νομική επιστολή του προς τον πρόεδρο του κινήματος, τον καλεί να καταγγείλει στον Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρο Μιχαηλίδη τα όσα του προσάπτει εντός 24 ωρών, στοιχειοθετώντας τις καταγγελίες του και καταθέτοντας τα έγγραφα που φέρεται ότι κατέχει.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο δικηγόρος του Δημήτηρη Παπαδάκη, κ. Θεοφάνης Ανδρέου, έχει οδηγίες να προχωρήσει άμεσα σε καταχώρηση αγωγής εναντίου του Μαρίνου Σιζόπουλου και να ζητηθεί η εξέταση για άρση της βουλευτικής του ασυλίας από τον Γενικό Εισαγγελέα, για τη διερεύνηση διάπραξης αδικήματος για δημοσίευση ψευδών ειδήσεων.

Για Συκοφαντική Δυσφήμιση, Λίβελλο και Επιζήμια ψευδολογία κατηγορεί ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης, τον πρόεδρο του κόμματος Μαρίνο Σιζόπουλο.


Όπως διαφαίνεται από την επιστολή των δικηγόρων του κ. Παπαδάκη, η δημόσια τοποθέτηση του Μαρίνου Σιζόπουλου που ενόχλησε περισσότερο, ήταν αυτή της Τρίτης (11/2) όπως κατατίθεται παρακάτω:
«Αλλά πάνω από όλα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι το κόμμα θέλουμε να παραμείνει καθαρό. Εδώ διαπιστώνεται και επιβεβαιώνεται μέσα από στοιχεία τα οποία κατατέθηκαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και θα ενημερωθεί και το Πολιτικό Γραφείο ότι με διάφορες παραστάσεις, ας τις χαρακτηρίσω όχι αληθείς παραστάσεις, επιχείρησε συστηματικά να οικειοποιηθεί και χρήματα του Ευρωκοινοβουλίου για να χρηματοδότηση μια ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση με την οποία ο ίδιος έχει σχέση. Αυτό είναι παράνομο και παράτυπο. Δεν μπορούμε να δεχθούμε τέτοιου είδους παρατυπίες και παρανομίες στην ΕΔΕΚ…».


Ως εκ τούτου, όπως γράφεται στην επιστολή, η συγκεκριμένη δήλωση και οι δημόσιες τοποθετήσεις είναι άκρως δυσφημιστικές και συκοφαντικές στη χειρότερή τους μάλιστα μορφή, αφού κατηγορείται ευθέως ο Ευρωβουλευτής για διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top