Διοικητής ΚΤΚ για Moneyval: Να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για το καλό οικονομίας και των τραπεζών

Διοικητής ΚΤΚ για Moneyval: Να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για το καλό οικονομίας και των τραπεζών

Ευαρέσκεια για τις αναφορές στην έκθεση της Moneyval σχετικά με τις προσπάθειες καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος στον κυπριακό τραπεζικό τομέα, εξέφρασε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Κωνσταντίνος Ηροδότου, τονίζοντας πως οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν στη σωστή κατεύθυνση που ενισχύει τόσο την οικονομία όσο και τις τράπεζες.

 
Σε ανάρτησή του στο Twitter, o κ. Ηροδότου σημειώνει την αναφορά στην έκθεση ότι ο κυπριακός τραπεζικός τομέας έχει γίνει πιο αποτελεσματικός στον μετριασμό των κινδύνων και ότι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις όλο και πιο υγιείς εποπτικές πρακτικές της ΚΤΚ και προσθέτει:
 
«Συγχαρητήρια στο προσωπικό της Κεντρικής και στις τράπεζες μας. Να συνεχίσουμε τις προσπάθειες στη σωστή κατεύθυνση που ενισχύει οικονομία και τράπεζες», προσθέτει.
 
Καταλήγοντας, ο κ. Ηροδότου τονίζει πως «συγχρόνως να ενεργούμε πιο αποτελεσματικά ενάντια στο παράνομο χρήμα χωρίς άσκοπη επιβάρυνση στις νόμιμες συναλλαγές».
 

 

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Άπαντες παρόντες στον Λευκό Οίκο - Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι - Τραμπ

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Άπαντες παρόντες στον Λευκό Οίκο - Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι - Τραμπ

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το Ουκρανικό. Οι εγγυήσεις ασφαλείας και κυρίως το εδαφικό είναι τα δύο «καυτά» θέματα που θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να βρεθεί υπό πίεση, όπως μαρτυρά και η τελευταία ανάρτηση Τραμπ, πως η Ουκρανία δεν θα ανακτήσει την Κριμαία, ούτε θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline.

BEST OF TOTHEMAONLINE