ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι συμπαίκτες του Μέσι στη Masia που κατέληξαν στη… Δ΄ Εθνική! (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Οι συμπαίκτες του Μέσι στη Masia που κατέληξαν στη… Δ΄ Εθνική! (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η τάξη της Masia του 2003 ίσως η καλύτερη ομάδα των ακαδημιών της Μπαρτσελονα, έβγαλε αστέρια παγκοσμίου βεληνεκούς, αλλά και ορισμένους παίκτες που σχεδόν άνοιξε η γη και τους κατάπιε. Τους εντοπίζουμε ξανά.

Ζεράρ Πικέ, Σεσκ Φάμπρεγας και last αλλά ποτέ least, Λιονέλ Μέσι. Ο παίκτης που εξακολουθεί να σώζει την Μπαρτσελόνα, κάτι που έκανε και στην αναμέτρηση με τη Ρεάλ Σοθιεδάδ, σημειώνοντας το μοναδικό γκολ του εντός έδρας αγώνα. για την Primera Division.

Εκείνη η φουρνιά της Masia από το 2003 έφερε στο παγκόσμιο στερέωμα παίκτες που απέδειξαν ότι αν μπορείς να φανταστείς ένα όνειρο, τότε ναι, μπορεί και να συμβεί.

Η Masia, η ακαδημία των ‘μπλαουγκράνα’ που μας έχει συστήσει μεταξύ άλλων και τον Κάρλες Πουγιόλ, τον Τσάβι, ακόμα και τον Πεπ Γκουαρδιόλα, είχε παρόλα αυτά και κάποιους αποφοίτους από τη σεζόν 2002-2003 που δεν κατάφεραν να φτάσουν το ίδιο μακριά και να βάλουν το όνομά τους στη ‘χρυσή’ επετηρίδα της. Εντοπίσαμε την ενδεκάδα εκείνης της σεζόν και παρουσιάζουμε πού έφτασε ο κάθε ένας στη συνέχεια της καριέρας του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

All these players came from la masia ⚽⚽⚽ . . . #barcelona #lamasia #laliga #messi #leomessi #pique #iniesta #andresiniesta #football #footballislife #footballmemes . . Credits to @ohmygoal

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Follows You (@oh._.football) στις

Ντάνι Πλαντσερία
Έπαιξε στην Μπαρτσελόνα Β ως το 2008 και ύστερα από μια στάση στη Β’ ομάδα της Μπλάκμπερν, περιπλανήθηκε ως το 2014 σε ομάδες 4ης-5ης κατηγορίας του ισπανικού ποδοσφαίρου, για να σταματήσει το ποδόσφαιρο σε ηλικία 27 ετών.

Χοσέ Ινοxόσα
Μοιράστηκε το δωμάτιο με τον Φάμπρεγας, κατέληξε να προπονεί ομάδες Nέων και να αγωνίζεται περιστασιακά στην ερασιτεχνική Μαρτινένκ.

Ζεράρ Πικέ
Ξέρεις ποιος είναι και τι έχει πετύχει ο Ζεράρ Πικέ Μπερναμπέου. Προχωράμε.

Μαρκ Βαλιέντε
Η Μακάμπι Χάιφα, η Βαγιαδολίδ και η Παρτιζάν ήταν ανάμεσα στους σταθμούς της καριέρας του -τότε- αρχηγού, που δεν απογειώθηκε ποτέ. Σήμερα αγωνίζεται στη Σπόρτινγκ Χιχόν.

Σεσκ Φάμπρεγας

Απλά, έγινε ένας από τους καλύτερους μέσους στον κόσμο, μέσα στην τελευταία 20ετία.

Ροζέρ Χιριμπέτ
Υπέγραψε συμβόλαιο στην Μπαρτσελόνα μαζί με τον Μέσι. Σήμερα αγωνίζεται στην Αρτέσα, ερασιτεχνική ομάδα της Ισπανίας.

Λιονέλ Μέσι

Ένας ποδοσφαιριστής που ακούγεται πως μόλις ξεκίνησε να μιλά πολύ. Μάλλον δίκαια, όμως, το μηνιάτικο του δεν συγκρίνεται ούτε με του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Φρανκ Σονγκό

Ένας γυρολόγος πολυτελείας, που προσπάθησε να καθιερωθεί στην Αγγλία με τα χρώματα της Πόρτσμουθ, περνώντας και από την Κρίσταλ Πάλας και την Μπόρνμουθ, για να γυρίσει τελικά στην Ισπανία και να γνωρίσει μια αναβίωση στην καριέρα του, με τα χρώματα της Σαραγόσα και αργότερα της Αλμπαθέτε.

Χούλιο ντε Ντίος Μορένο
Έφυγε από την Μπαρτσελόνα στα 20, χωρίς να καταφέρει να διακριθεί σε κάποια ομάδα. Αγωνίζεται στην Εχέα, τη 2η ομάδα της Ουέσκα.

Εουχένιο Πλαθουέλο
Θεωρήθηκε σπουδαίο ταλέντο εκείνης της ομάδας, χωρίς όμως να έχει κάποια εξέλιξη. Έφυγε για να παίξει στην Μαγιόρκα, περιπλανήθηκε σε ομάδες μικρών κατηγοριών, σήμερα βρίσκεται στη Θερντανιόλα, ομάδα 4ης κατηγορίας.

Χουάνχο Κλαουσί
Οι φήμες έκαναν λόγο για έναν πολύ ανταγωνιστικό παίκτη, που έβαζε δύσκολα στις προπονήσεις ακόμα και στον Μέσι. Σήμερα αποτελεί ‘ποδοσφαιρικό ανέκδοτο’, καθώς έχει αλλάξει 15 ομάδες -όλες μικρών κατηγοριών- στην Ισπανία και τον βρίσκουμε στην Πατέρνα, σύλλογο 4ης κατηγορίας.

Πηγή: contra.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top