Χίλια τάμπλετ παρέλαβε ο Υπουργός Παδείας για τις ανάγκες της εξ αποστάσεων εκπαίδευσης

Χίλια τάμπλετ παρέλαβε ο Υπουργός Παδείας για τις ανάγκες της εξ αποστάσεων εκπαίδευσης

Χίλιες ψηφιακές συσκευές τύπου ταμπλέτας, οι οποίες αποτελούν δωρεά της Τράπεζας Κύπρου και άλλων συνεργατών της προς το Υπουργείο, παρέλαβε σήμερα Πέμπτη (02/04) το απόγευμα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου (ΥΠΠΑΝ).

Η παραλαβή των 1.000 ψηφιακών συσκευών έγινε στο Υπουργείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, με τις συσκευές αυτές καλύπτεται ένα μέρος των αναγκών, όπως αυτές είχαν καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα από μια μεγάλη έρευνα που έγινε, μέσω των διευθύνσεων και των εκπαιδευτικών, σε όλα τα σχολεία.

Για την αντιμετώπιση των αναγκών, το Υπουργείο θα δεχτεί τις επόμενες μέρες και άλλες δωρεές.

Στόχος είναι να καλυφθούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό οι ελλείψεις και να μην στερηθεί κανένα παιδί την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στήριξη.

Οι συσκευές θα διατεθούν στα αντίστοιχα σχολεία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν εκεί όπου χρειάζεται, από μαθητές και μαθήτριες στο πλαίσιο του προγράμματος εξ αποστάσεως διδασκαλίας που εφαρμόζει το ΥΠΠΑΝ.

Ο Υπουργός Παιδείας, αφού ευχαρίστησε την Τράπεζα Κύπρου και τους συνεργάτες της μέσω του εκπροσώπου της, Μιχάλη Περσιάνη, Διευθυντή Εταιρικών Υποθέσεων της Τράπεζας, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή παράδοσης του εξοπλισμού, τόνισε την πολύ μεγάλη σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

Δήλωσε πως το Υπουργείο από την πρώτη στιγμή ενεργοποίησε τους μηχανισμούς για την παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης προς τους μαθητές και μαθήτριες.

Ειδικότερα τώρα στηρίζονται τα παιδιά που δεν διαθέτουν καθόλου εξοπλισμό και διαδίκτυο στα σπίτια τους, είπε.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι θα ξεκινήσει άμεσα η παράδοση του εξοπλισμού αυτού και ότι θα δοθεί προτεραιότητα στα λύκεια και τις τεχνικές σχολές, αλλά θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες τα γυμνάσια.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE