ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Αισιόδοξο μήνυμα από Πετρίδη για την οικονομία

ΚΥΠΡΟΣ: Αισιόδοξο μήνυμα από Πετρίδη για την οικονομία

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης στην συνέντευξη τύπου το πρωί της Πέμπτης 30/04 που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών  σχετικά με την εξέλιξη και την πορεία της οικονομίας.

«Με σωστή οικονομική διαχείριση είχαμε υπολογίσει από την αρχή πως αν η περίοδος του πλήρους lockdown δεν κρατούσε περισσότερο από δυο μήνες θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε», ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Σε ερώτηση που δέχθηκε από ΜΜΕ για το αν υπάρχουν περιθώρια οικονομικής στήριξης ή αν θα πρέπει η Κύπρος να προχωρήσει σε μνημόνιο ο κ. Ιωάννου απάντησε πως: «Στόχος είναι να πάμε μπροστά και όχι πίσω».  

Τέλος ο κ. Πετρίδης τόνισε πως αν δεν πετύχει το δεύτερο στάδιο μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά.

Σε άλλη ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με αποκοπές μισθών στον Δημόσιο τομέα ο κ. Πετρίδης δήλωσε πως στόχος είναι να ενισχύσει και όχι να αφαιρέσει εισοδήματα το Κράτος.  

Παράλληλα όμως ο κ. Πετρίδης ανέφερε πως πρέπει να έχουμε υπόψιν πως δεν είναι απεριόριστοι οι πόροι του κράτους και τόνισε πως δεν πρέπει να δοθούν όλα τα εφόδια τώρα για να αποφύγουμε το μνημόνιο για να μην χρειαστεί να αποκόψουμε δαπάνες.

  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top