ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΥΡΑΣ: Στόχος του Δήμου Λάρνακας είναι η συνέχιση υλοποίησης των μεγάλων έργων

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΥΡΑΣ: Στόχος του Δήμου Λάρνακας είναι η συνέχιση υλοποίησης των μεγάλων έργων

Στόχος του Δήμου Λάρνακας είναι η συνέχιση της υλοποίησης των μεγάλων έργων στη πόλη, όπως έχουν τροχιοδρομηθεί πριν την πανδημία του κορωνοϊού, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας.

Στις δηλώσεις του, ο Δήμαρχος είπε πως «ο Δήμος Λάρνακας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να λειτουργήσει κανονικά η δημοτική υπηρεσία η οποία ήταν κλειστή για δύο περίπου μήνες λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Τόσο στο Δημοτικό Μέγαρο όσο και σε άλλα δημοτικά κτίρια εφαρμόζονται όλα τα περιοριστικά μέτρα, όπως να φορούν γάντια και μάσκες οι υπάλληλοι αλλά και ο κόσμος που πρέπει να εξυπηρετηθεί, έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά ενώ τηρούνται και οι αποστάσεις των δύο μέτρων μεταξύ των ατόμων».
 
Πρόσθεσε ότι «σήμερα λειτούργησε και το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη προκειμένου ο κόσμος να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες που έχει με τον Δήμο, όπως πληρωμές λογαριασμών. Ακόμα αρχίσαμε επαφές με τους εργολάβους μεγάλων έργων του Δήμου Λάρνακας, ώστε να δούμε ακριβώς τα νέα χρονοδιαγράμματα και πως επηρεάζεται η υλοποίηση τους, λόγω της καθυστέρησης της άφιξης πρώτων υλών από το εξωτερικό, προκειμένου να έχουμε πλήρη εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δήμαρχος είπε πως «μεταξύ άλλων θα αρχίσουμε επαφές με τις εταιρείες αλλά και τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, για να δούμε που βρίσκεται το θέμα της μετακίνησης των υγρών καυσίμων και του υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της πόλης. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τα μεγάλα έργα του Δήμου από εκεί που έχουν σταματήσει πριν την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες και να έχουμε να αναμενόμενα αποτελέσματα».
 
Σημείωσε ακόμα ότι «σήμερα πρώτη μέρα χαλάρωσης των μέτρων και των μετακινήσεων των πολιτών, υπάρχει μια αισιοδοξία όχι μόνο στη Λάρνακα αλλά σε ολόκληρη την επαρχία, ωστόσο όλοι θα πρέπει να επιδείξουν καλή θέληση και συμπεριφορά ώστε να μην πισωγυρίσουμε και να χρειαστεί να επιβληθούν πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Ταυτόχρονα οι τροχονόμοι του Δήμου Λάρνακας βοηθούν την Αστυνομία και λειτουργούς άλλων υπηρεσιών και Υπουργείων, στην επίβλεψη και επιθεώρηση της διαδικασίας της μερικής άρσης των περιοριστικών μέτρων».
 
Σύμφωνα με τον κ. Βύρα «οι τροχονόμοι του Δήμου βρίσκονται σε συνεννόηση και στην διάθεση της Αστυνομίας, ενώ έχουν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Υπουργείο Εργασίας για να προβαίνουν σε επιθεωρήσεις καταστημάτων και να βεβαιώνονται ότι όλος ο κόσμος, καταστηματάρχες και κοινό, συμμορφώνονται με όλα όσα πρέπει να τηρηθούν».
 
Σημειώνεται ότι από το πρωί 18 περίπολα της Αστυνομίας καθώς και λειτουργοί άλλων κρατικών υπηρεσιών και Υπουργείων περιπολούν στους δρόμους της Λάρνακας και ελέγχουν τόσο καταστηματάρχες όσο και οχήματα και πεζούς για να βεβαιωθούν ότι τηρούνται τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top