ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Δεν πρέπει να χαθούν θέσεις εργασίας ή να μειωθούν μισθοί

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Δεν πρέπει να χαθούν θέσεις εργασίας ή να μειωθούν μισθοί

Πρέπει να ληφθούν εκείνα τα μέτρα ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει μείωση μισθών, ανέφερε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, καλώντας όσους επιρρίπτουν ευθύνες στη Βουλή και τα κόμματα για καθυστέρηση στην ψήφιση του νομοσχεδίου για στήριξη της οικονομίας, να στραφούν προς την πλευρά της Κυβέρνησης.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κόμματος, επισκέφθηκε το πρωί εργοτάξια στη Λεμεσό, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν για την οικοδομική βιομηχανία και τους εργαζόμενους της, λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.
 
Σε δηλώσεις του, ο κ. Κυπριανού είπε πως ο κατασκευαστικός τομέας είναι από τους πιο σημαντικούς τομείς της οικονομίας μας και «έχει τεράστια σημασία να επανεκκινήσει σωστά για να μπορέσει να στηρίξει τις γενικότερες προσπάθειες επανεκκίνησης της οικονομίας του τόπου».
 
« Ήρθαμε για να επιβεβαιώσουμε πρώτα ότι εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και προστασίας των εργαζομένων, να συζητήσουμε για τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν από το γεγονός ότι δεν λειτουργούν αεροδρόμια, τα λιμάνια λειτουργούν με έναν περιορισμένο τρόπο, το κατά πόσο είναι επαρκείς οι πρώτες ύλες, τα ζητήματα του προσωπικού», συμπλήρωσε.
 
Για το ΑΚΕΛ, συνέχισε, έχει τεράστια σημασία οι εργαζόμενοι να μην χάσουν τις δουλειές τους και να μην υπάρξει η οποιαδήποτε μείωση των μισθών τους, ενώ πρόσθεσε ότι, πέραν από αυτά τα ζητήματα που συζητήθηκαν με την εργοδοτική πλευρά και τους εργαζομένους «τους παροτρύνουμε βέβαια να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για τη διεξαγωγή των τεστ (κορωνοϊού)».
 
Ο Άντρος Κυπριανού σημείωσε ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για ν’ αντιμετωπιστεί αυτή η πανδημία «και να την εξαφανίσουμε, σε αυτό το στάδιο τουλάχιστον, από την Κύπρο»,  είναι να γίνονται συνεχή τεστ για να επιβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει στην κοινότητα το οποιοδήποτε κρούσμα.
 
Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως τα μέτρα προστασίας εφαρμόζονται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό στην οικοδομική βιομηχανία, ενώ αναφερόμενος σε ευρωπαϊκή έρευνα που δείχνει ότι έχει απολεστεί το 44,1% των θέσεων εργασίας στην Κύπρο, εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό είναι προσωρινό και ότι σιγά σιγά θα επιστρέψουμε πίσω σε κανονικές συνθήκες εργοδότησης.
 
Σε σχέση με το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για στήριξη της οικονομίας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως το κόμμα του θα το μελετήσει και θα είναι έτοιμο να το συζητήσει την ερχόμενη Τρίτη στην ολομέλεια της Βουλής.
 
Την ίδια ώρα κάλεσε όλους όσοι επικρίνουν τη Βουλή και τα κόμματα για καθυστέρηση, να στραφούν προς την πλευρά της Κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας ότι «η  Κυβέρνηση κατέθεσε την πρώτη της πρόταση το Μάρτη και 31 του Μάρτη απέσυρε το νομοσχέδιο από τη Βουλή, ενώ παρά τον τεράστιο μηχανισμό τον οποίο διαθέτει, χρειάστηκε 40 μέρες για να το καταθέσει ξανά στη Βουλή».
               
 «Το κατέθεσε στις 8 του Μάη και η απαίτηση είναι η Βουλή να το δει και να το συζητήσει και να το εγκρίνει μέσα σε μερικές ώρες», είπε ο κ. Κυπριανού και πρόσθεσε ότι «δεν μπορούν να γίνουν αυτά τα πράγματα, δεν είμαστε ανεύθυνοι για να ψηφίσουμε κάτι χωρίς να το δούμε».
 
Εμείς θέλουμε να το μελετήσουμε, θέλουμε να το συζητήσουμε με ειδικούς εμπειρογνώμονες σε αυτά τα ζητήματα, να ετοιμάσουμε τις δικές μας τις προτάσεις και να τις καταθέσουμε για συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εκεί θα αποφασιστεί τι θα γίνει, συμπλήρωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top