ΕΛΛΑΔΑ

Bloomberg αποκαλύπτει : Έρχεται σχέδιο της ΕΚΤ για να μειώσει και άλλο τη ρευστότητα στην Ελλάδα

Bloomberg αποκαλύπτει : Έρχεται σχέδιο της ΕΚΤ για να μειώσει και άλλο τη ρευστότητα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το προσωπικό της ΕΚΤ έχει ήδη καταλήξει σε μία πρόταση να αυξήσει το κούρεμα επί των εχέγγυων που χρησιμοποιούν οι ελληνικές τράπεζες ώστε να δανειστούν από την ΤτΕ. Κάτι που αυτόματα σημαίνει ότι εφόσον ενεργοποιηθεί η πρόταση θα μειωθεί και η βοήθεια που λαμβάνουν οι ελληνικές τράπεζες αφού θα στερηθούν πολύτιμη ρευστότητα.

Όπως σημειώνει το Bloomberg αν και η πρόταση δεν έχει επισήμως συζητηθεί από το ΔΣ, μπορεί να εξεταστεί στην περίπτωση που οι ηγέτες της Ελλάδας αποτύχουν να πείσουν τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών ότι μπορούν να μεταρρυθμίσουν την ελληνική οικονομία και να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα Κεφάλαια διάσωσης.

Η άντληση ρευστότητας από ταμειακά διαθέσιμα φορέων θυμίζει... Αργεντινή

Την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να καταστήσει αναδρομικά υποχρεωτική τη μεταφορά των διαθέσιμων των φορέων της κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος σχολιάζει δημοσίευμα του Bloomberg, σημειώνοντας ότι αυτή η κίνηση μπορεί να αποφέρει ρευστότητα έως και 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Έλληνας πρωθυπουργός χρειάζεται αυτά τα χρήματα για να πληρώσει μισθούς, συντάξεις αλλά και τη δόση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg, η συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης έχει ωθήσει τις αποδόσεις των 3ετών ομολόγων στα υψηλότερα επίπεδα μετά από την αναδιάρθρωση του χρέους το 2012. Επίσης, είναι ενδεικτική της εξαιρετικά δυσμενούς κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, αφού η Κυβέρνηση αντλεί ρευστότητα από κάθε δυνατή πηγή.

Κατά τους αρθρογράφους του Bloomberg, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα θυμίζει αντίστοιχες κινήσεις της Αργεντινής.

«Η Πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ άντλησε το 2008 περίπου 24 δισεκατομμύρια δολάρια από τα διαθέσιμα του ταμείου συντάξεων για 10 διαφορετικά προγράμματα, ώστε να καλύψει τις ανάγκες της κυβέρνησής της για ρευστότητα», αναφέρει το άρθρο σημειώνοντας πως η Αργεντινή πρόεδρος προχώρησε σε παρόμοιες κινήσεις άλλες δύο φορές, το 2010 και το 2012.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top