ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υφ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: Πότε αναμένονται οι πρώτες αφίξεις τουριστών και από ποιές χώρες - ‘Αφορμή να επανανακαλύψουμε και την χώρα μας’

Υφ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: Πότε αναμένονται οι πρώτες αφίξεις τουριστών και από ποιές χώρες - ‘Αφορμή να επανανακαλύψουμε και την χώρα μας’

Αγώνα δρόμου φαίνεται να κάνει η Κύπρος, σε ό,τι αφορά την υποδοχή τουριστών αυτό το καλοκαίρι, καθώς και για την ‘εσωτερική κινητοποιήση’ ντόπιων τουριστών.

Με δηλώσεις του στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, ξεκαθάρισε το τοπίο για τα μέχρι τώρα δεδομένα της αναμενόμενης τουριστικής κίνησης. Όπως είπε, το γεγονός ότι ανοίγουν τα αεροδρόμια θα είναι βοηθητικό, εστω και με τους περιορισμούς. Μάλιστα, ανέφερε ότι αυτό μας δίνει το δικαίωμα να προσελκύσουμε επισκέπτες, κάτι που δεν έχουν πράξει πολλές χώρες ακόμα.

Σημείωσε όμως, ότι ο τουρισμός δε θα ξεκινήσει από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας των αεροδρομίων, αφού υπάρχουν περιορισμοί. Η εκτίμησή του είναι ότι θα ξεκινήσει δειλά δειλά στις 20 Ιουνίου, όπου και θα υπάρξουν χαλαρώσεις.
Ενημέρωσε επίσης ότι οι λίστες με τις κατηγορίες χωρών δεν έχουν κλείσει και ότι οι επιδημιολόγοι θα εξετάζουν σταδιακά χώρες, αναλόγως των επιδημιολογικών τους κριτηρίων. Για ό,τι αφορά τις βασικές μας αγορές, Ρωσία και Βρετανία, εκτίμησε ότι θα ανοίξουν για την Κύπρο περί τα μέσα Ιουλίου.

Ο κ. Περδίος ανέφερε και τις πρώτες χώρες που αναμένεται να ‘στείλουν’ τουρίστες, όπως το Ισραήλ λίγο μετά τα μέσα Ιουνίου, η Γερμανία στα τέλη του μήνα, ενώ Ελβετία και Αυστρία ακολουθούν στις αρχές Ιουλίου.

Τόνισε όμως, ότι ‘τα πράγματα θα κυλούν αργά΄και ότι ‘θα υπάρξει μια περίοδος αναμονής για να δουν οι επισκέπτες πως οι πιθανοί προορισμοί διαχειρίζονται τις συνθήκες’.

Μίλησε επίσης και για τον εσωτερικό τουρισμό, λέγοντας ότι θα υπάρξουν και καλά πακέτα και καλές μεμονωμένες τιμές για την Κύπρο. ‘Αυτό θα είναι μια καλή ευκαιρία να αυξηθούν τα έσοδα, να επανανακαλύψουμε την χώρα μας και να δούμε τις βελτιώσεις που έγιναν’.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top