ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ - ΜΑΚΡΟΝ: Τα 7 σημεία που συζητήθηκαν στη συνάντηση

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ - ΜΑΚΡΟΝ: Τα 7 σημεία που συζητήθηκαν στη συνάντηση

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν ήταν ιδιαίτερα παραγωγική, με αποτελέσματα, και διεξήχθη σε ένα άριστο, φιλικό κλίμα.

Κατά τη συνάντηση, μεταξύ άλλων,

1.     Υπήρξε κοινή ανάγνωση και αξιολόγηση των δεδομένων και εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

2.     Υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι η ΕΕ θα πρέπει να έχει ένα πρωταγωνιστικό και αποφασιστικό ρόλο στην περιοχή, και η Γαλλία θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

3.     Συμφωνήθηκε ότι η ΕΕ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχει έτσι ώστε να επικρατήσει ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή.

4.     Υπήρξε ξεκάθαρη πολιτική θέληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων πέραν της άμυνας και της ασφάλειας και σε άλλους τομείς όπως τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Τουρισμού και της Οικονομίας.

5.     Τονίστηκε ότι η Γαλλία, ως η μόνη χώρα της ΕΕ που είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, θα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Κυπριακό.

6.     Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην ΕΕ και τα αποτελέσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά το οποίο συζητήθηκε το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τον σημαντικό ρόλο του Προέδρου Μακρόν για την επίτευξη συμφωνίας.

7.     Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στη Συρία και τη Λιβύη και διαπιστώθηκε η κοινή πολιτική προσέγγιση και αξιολόγηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Η Κύπρος βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη βιώσιμη και εμπορική αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της στην ΑΟΖ της, αναδεικνύοντας την Ανατολική Μεσόγειο σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο και συμβάλλοντας, παράλληλα, στις προσπάθειες της ΕΕ για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της διαφοροποίησης πηγών και οδεύσεων, ανέφερε την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μιχάλης Δαμιανός, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE