ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφάσεις Υπουργικού Συμβουλίου: Χορήγηση διακοπών για συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα

Αποφάσεις Υπουργικού Συμβουλίου: Χορήγηση διακοπών για συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα

Τις αποφάσεις που λήφθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο το πρωί της Τετάρτης (29/07), ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας.

Όπως ανέφερε, το Υπουργικό Συμβούλιο επικύρωσε την πρόταση του Υπουργού Υγείας για εκτέλεση 3.000 εργαστηριακών ελέγχων για τον κορωνοϊό, σε χώρους μεγάλης συνάθροισης όπως είναι τα πολυκαταστήματα και οι υπεραγορές.

Πέραν τούτου, ο κ. Σεντώνας ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η χορήγηση διακοπών για συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα, σε ξενοδοχεία που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές και στον Πύργο Τυλληρίας.

Σημείωσε δε, ότι στο εν λόγω πρόγραμμα αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 3.200 συμπολίτες μας, ενώ το κόστος θα ανέλθει στις 500.000 ευρώ.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ενημέρωσε ότι εγκρίθηκε το πλαίσιο δράσεων που ετοίμασε ο Υπουργός Γεωργίας, για μετακίνηση των μονάδων ασφαλτικού σκυροδέματος στο Δάλι. Όπως είπε, στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σε ένα διάστημα έξι με οκτώ μηνών.

Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή της Μεσογείου, ο κ. Σεντώνας ανέφερε ότι Υπ. Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, επικοινώνησε ήδη με τον ΥΠΕΞ, της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, καθώς επίσης και με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε, Ζοζέπ Μπορέλ και την Γερμανική Προεδρία της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, ο κ. Σεντώνας, ενημέρωσε για την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για αναπομπή των αποφάσεων της Βουλής για τη Λίστα Γιωρκάτζη.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top