ΔΙΕΘΝΗ

ΓΑΛΛΙΑ: Οργή για σκίτσο που αναπαριστά μια μαύρη βουλευτίνα ως σκλάβο

ΓΑΛΛΙΑ: Οργή για σκίτσο που αναπαριστά μια μαύρη βουλευτίνα ως σκλάβο

Οργισμένες αντιδράσεις και καταδίκες προκάλεσε ένα σκίτσο σε γαλλικό ακροδεξιό περιοδικό που αναπαριστά μια Γαλλίδα αριστερή μαύρη βουλευτίνα ως σκλάβο με αλυσίδες στο λαιμό της.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ με tweet του χθες  Σάββατο (29/08) δήλωσε ότι η απεικόνιση αυτή του περιοδικού πρέπει να «καταδικαστεί απερίφραστα», προσθέτοντας πως η βουλευτίνα Ντανιέλ Ομπονό έχει «την υποστήριξη ολόκληρης της κυβέρνησης».

Η Ομπονό, σε tweet της την Παρασκευή, χαρακτήρισε «ρατσιστικά σκατά» το σκίτσο που δημοσιεύτηκε στην τελευταία έκδοση του περιοδικού Valeurs Actuelles και περιέγραψε τη γαλλική ακροδεξιά ως «απεχθή, ηλίθια και βάρβαρη».

Πηγές στο Ελιζέ ανέφεραν ότι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επικοινώνησε με την Ομπονό για να της εκφράσει τη στήριξή του.

«Στεκόμαστε στο πλευρό της στον αγώνα κατά του ρατσισμού και για το σεβασμό προς όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους της δημοκρατίας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο Ρισάρ Φεράν, πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Tο Valeurs Actuelles υπερασπίστηκε το σκίτσο υποστηρίζοντας ότι αποτελούσε μέρος της ετήσιας καλοκαιρινής σειράς μυθοπλασίας στην οποία χαρακτήρες από την πολιτική, την τέχνη ή τα μέσα ενημέρωσης ταξιδεύουν στο χρόνο.

Στο τεύχος αυτό, η Ομπονό ταξιδεύει στον 18ο αιώνα και, σύμφωνα με το περιοδικό, βιώνει «τη φρίκη της δουλείας, όπως οργανώθηκε από τους Αφρικανούς τον 18ο αιώνα».

Το περιοδικό απέρριψε ότι είχε ρατσιστικές προθέσεις, σημειώνοντας ωστόσο πως κατανοεί πως η Γαλλίδα βουλευτίνα «πληγώθηκε προσωπικά». «Λυπούμαστε για αυτό και της ζητάμε συγγνώμη», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του το Valeurs Actuelles.

Aπό ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top