Εικόνες αποκάλυψης μετά τον 'Ιανό': Συγκλονίζουν οι κάτοικοι των περιοχών που επηρεάστηκαν - 'Ελάτε να μας ξεθάψετε...' - VIDEOS

Εικόνες αποκάλυψης μετά τον 'Ιανό': Συγκλονίζουν οι κάτοικοι των περιοχών που επηρεάστηκαν - 'Ελάτε να μας ξεθάψετε...' - VIDEOS

Τρεις είναι οι νεκροί στην Ελλάδα μέχρι στιγμής, μετά το πέρασμα της κακοκαιρία ‘Ιανός’. Εικόνες βιβλικής καταστροφής μετά την υποχώρηση των υδάτων.

Εικόνες αποκάλυψης επικρατούν στη Θεσσαλία και τα νησιά του Ιονίου ενώ όλες οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ έχουν συγκεντρωθεί στο Μουζάκι, εκεί που εξακολουθεί να αγνοείται μια 43χρονη φαρμακοποιός. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο βοσκών από το Μακρυχώρι Καρδίτσας.

Στα Καλογριανά Καρδίτσας έσπασε το φράγμα ποταμού και πλημμύρισε το χωριό, καθώς φούσκωσε το ποτάμι Πάμισος. Το νερό έφτανε ανά σημεία μέχρι και τους 70 πόντους και κρίθηκε αναγκαία η προληπτική εκκένωση με την Πυροσβεστική να μεταφέρει 7 ηλικιωμένους σε δημαρχείο κοντινής περιοχής για να μην κινδυνέψουν από τα ορμητικά νερά. Ολο το χωριό τέθηκε σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο εκκένωσης και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είχε σημάνει συναγερμός.

Στην Καστανιά Καρδίτσας εντοπίστηκε ο τρίτος νεκρός από το πέρασμα του Ιανού, καθώς το σπίτι του καταπλακώθηκε ύστερα από κατολίσθηση πλαγιάς ενός βουνού. Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός στα συντρίμμια του σπιτιού του από τους πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας.

Στην Άσσο Κεφαλονιάς ολόκληρος ο οικισμός θάφτηκε μετά το πέρασμα του Ιανού, ενώ χωρίς νερό και ρεύμα παραμένει για τρίτη μέρα ολόκληρο το νησί. Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές των κατοίκων με μία εξ αυτών να συγκλονίζει μιλώντας στο Open TV. «Περιμένουμε να έρθουν να μας ξεθάψουν» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενη στη θεομηνία τόνισε ότι «από τις 2:00 τα ξημερώματα που άρχισε να βρέχει, σταμάτησε στις 7:00 το απόγευμα της επόμενης ημέρας. Ακούγαμε το βουητό από τους βράχους που διέτρεχαν το χωριό και ήταν συγκλονιστικό...».

Από: Ethnos.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντυπωσιακές εικόνες από την είσοδο του βασιλιά καρνάβαλου στην Πάφο υπό βροχή - Το άρμα με το μαγεμένο δάσος - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Εκοιμήθη ο πατήρ Γεώργιος: Πένθος σε κοινότητα της Λευκωσίας - Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του
Τι συμβαίνει στο Παιδοογκολογικό; Διαρροές νερού, έντονος θόρυβος- Οι εξηγήσεις του ΟΚΥπΥ
Ανθρωπιστικός Διάδρομος: Μεταφορά γευμάτων από την Κύπρο στη Γάζα – «Συνεργασία για να φτάσουμε σε οικογένειες» - Δείτε βίντεο
Θρίλερ στη Λάρνακα: Αντικρουόμενες εκδοχές για τον θάνατο 72χρονης - Τι λέει η εγγονή, τι απαντά ο ΟΚΥπΥ - Βίντεο
Τρόμος σε πτήση: Κινητήρας εξερράγη στον αέρα, το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση, δείτε βίντεο
Άνοιξαν νέες θέσεις εργασίας στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση - Όλες οι λεπτομέρειες

 

 

 

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Τη νομοθετική τροποποίηση του περί Αρχείο Πληθυσμού Νόμου ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, δίνοντας το δικαίωμα στους εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες να ψηφίζουν στις Εκλογές ανάδειξης Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο με βάση τον τόπο διαμονής τους όσο και με βάση τον τόπο εκτοπισμού τους, κατ’ αντίστοιχο τρόπο που ισχύει για τους εκ πατρογονίας εκτοπισθέντες.

BEST OF TOTHEMAONLINE